Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Firte seg ned fra taket og stjal 1,5 millioner fra safe

- Dette skal ikke gå an, sier kjøpesentersjef i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om millionbrekket eller om kriminelle miljøer på Østlandet? Send epost til 2400@dagbladet.no, sms/mms til 2400 eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): Tyver klarte natt til søndag, mellom klokka 00.30 og 06.30, å ta seg inn i kjøpesenteret CC i Drammen og tømme en nattsafe for neste hele helgeomsetningen, på spektakulært vis.

Utbyttet fra raidet kan ifølge ledelsen ved CC ha vært på opp mot to millioner kroner, skriver Drammens Tidendes nettutgave.

- Brukte lys og minikamera

Tyvene skar seg først gjennom et ståltak før de trolig firte seg ned gjennom hullet for å komme seg inn til nattsafen.

- De tok seg inn i et hjørne, rett over safen. Hadde de kommet ned noen meter til siden, ville de utløst en alarm. Men det gjorde de altså ikke, og det virker som om dette er utført av noen som virkelig visste hva de drev med, sier driftsjef Alf Samuelsen på CC Drammen til Dagbladet.no.

- Dette skal ikke gå an, slår han fast overfor Drammens Tidende.

Vel inne i bygningen gikk tyvene løs på den massive safen, med stor presisjon og stødige hender.

TØMT: Gjennom denne skuffen, som skal være innbruddsikker, klarte tyvene å få med seg minst én million kroner i kontanter. Foto: ALEXANDER JANSEN / DRAMMENS TIDENDE
TØMT: Gjennom denne skuffen, som skal være innbruddsikker, klarte tyvene å få med seg minst én million kroner i kontanter. Foto: ALEXANDER JANSEN / DRAMMENS TIDENDE Vis mer

- De har borret seg gjennom skuffen og firt ned to lykter, som vekterne senere fant inne i safen. Så har de høyst sannsynlig brukt et miniatyrkamera for å finne ut hvor konvoluttene med pengene lå, før de fisket dem opp, forteller Samuelsen til Dagbladet.no.

Kjøpesenteret på Brakerøya skal være utstyrt med avanserte alarmsystemer og en rekke overvåkningskameraer, men det nøye planlagte innbruddet skjedde uten at tyvene ble forstyrret på noe vis. Overvåkningskameraer ble satt ut av spill ved at gjerningspersonene tok seg inn i blindsoner og dreide kameraene ut av posisjon.

- De hadde gått inn på baksiden av kameraene som stod på utsiden, og snudd alle tre oppover, forteller Samuelsen.

Trodde det hadde gått bra

Alt tyder på at de som står bak har innhentet mye opplysninger om safen og kjøpesenterets sikkerhetsopplegg før de gikk til den tidkrevende aksjonen. De ansatte ved CC Drammen oppdaget tyveriet da de kom på jobb mandag morgen, men skjønte ikke da at innbruddstyvene hadde lyktes.

- Vi trodde ikke de hadde fått med seg noe, siden selve døra til safen ikke var brutt opp. Vi oppdaget det først da vekterne kom for å hente pengene i formiddag, sier Samuelsen, som opplyser at fra én til to millioner kroner er stjålet.

Drammenspolitiet ber om tips fra publikum etter det «profesjonelt» utførte millionbrekket.

- Vi har vært på stedet, sikret materiale og gjennomført tekniske undersøkelser. Så langt har vi ingen øyenvitner i saken, sier etterforskningsleder Nina Bjørlo i Søndre Buskerud Politidistrikt til Drammens Tidende.

Firte seg ned fra taket og stjal 1,5 millioner fra safe

Politiet ville i kveld ikke bekrefte kjøpesenterets beskrivelse av hendelsesforløpet overfor Dagbladet.no, fordi Bjørlo da ikke var tilgjengelig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling