Fishing med nett i Valdres

Med chatting, kosebuer og tandemsykler skal folk forelske seg i hverandre og i Valdres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALDRES (Dagbladet): Bygde-Norge er rammet av romantikkfeber. Bønder og budeier går nye veier for å finne en kjæreste.

Flere har lenge jaktet på kjærligheten på tv, men nå velger romantikkjegerne nye jaktmarker. Nettsida Valdresromantikk.no  

Fire millioner treff

 Valdresromantikk.no er blitt en supersuksess. Siden oppstarten i mars i fjor har nettsida hatt fire millioner sideanvisninger, og er nå den største nettsida i Oppland.

Nettstedet har 3500 registrerte brukere, og har generert mange par - både kjærester og samboere.

-  Folk fra hele landet er nå brukere hos oss. Og blant dem er det også en god del som har hytte her, og som ønsker å bli bli kjent med flere i området.

Dette sier Heidi Arnesen (36), prosjektleder for Valdresromantikk.no og daglig leder i Fagernes Handelsstands Forening til Dagbladet.

-  Her en dag ringte en mann på 75 år fra Gjøvik. Han ville så gjerne registrere seg, men hadde ikke datamaskin, og lurte på om ikke jeg kunne fikse dette for ham, sier hun.

Flukten fra landsbygda

Historien startet for snart ett år siden. En gjeng yngre mennesker i Fagernes lurte på hva de kunne gjøre for å motvirke fraflytting. De bekymret seg over det store antallet unge som valgte å dra fra hjembygdene sine for aldri å komme tilbake.

De mente at den beste måten å friste folk til å bli på, var å satse på romantikk i Valdres.

Sammen med to andre startet Christopher Brandsdal (23) nettstedet Valdresromantikk.no.

Her skulle gutter og jenter, menn og kvinner legge ut sine profiler i håp om å treffe den rette.

Mer enn sjekking

-  Tanken var ikke bare at folk skulle bruke nettsida som sjekkeverktøy, men vi ønsket å promotere alle de fantastiske tilbudene i Valdres. Nettsida dreier seg ikke bare om dating, men også om Valdres og alt som skjer her, sier Christopher.

Ikke minst språket. Han er særlig stolt over at Valdres-dialekten er kåret til den fineste i Norge.

Kosebuer

Som et hjelpemiddel i jakten på romatikk i Valdres har nettsida, med hjelp fra lokalbefolkningen, begynt å bygge kosebuer. Målet er å få satt opp seks buer rundt omkring i fjellheimen slik at folk kan gå fra bu til bu og kose seg. Her skal man kunne ligge i rosemalte himmelsenger, drikke rødvin med romantisk Valdres-etikett, og spise lokal mat.

Alt naturligvis laget med kjærlighet.

-  Her er vi jo inne på selve bonderomantikken. Kosebuene skal være et sted der man kan slappe av og nyte hverandres selskap. Det er ikke sånn at kosebuene skal bli et sted der folk skal ha seg, sier Christopher Brandsdal.

Den første bua er ferdig og står ved Filefjellstuene.

Amerikansk beiler

Heidi Arnesen forteller at også utlendinger ønsker å finne seg en budeie eller bonde.

-  Jeg ble blant annet kontaktet av en amerikaner som hadde vært her på ferie. Han syntes Valdres og jentene her var så flotte at han vurderte å flytte hit. Derfor trengte han hjelp til å komme i kontakt med ei skikkelig Valdres-jente, sier Heidi Arnesen.

-  Jeg vet også om voksne mennesker som har bodd hele livet i samme bygd, men først truffet hverandre gjennom nettsida. Et godt eksempel er et par som lenge har beundret hverandre på avstand, men begge trodde den andre var opptatt. Gjennom nettsida fikk de vite at de begge var ledige på markedet. De er nå kjærester _ ja, jeg tror de allerede har flyttet sammen.

Vil ha ei Valdres-jente

Christopher Brandsdal har selv profilen sin liggende på nettsida, og har allerede vært på flere dater.

-  Jeg er jo 23 år og singel og er blitt ganske flink til å være romantisk. Jeg har vært på noen dater, og det er særlig ei jente jeg har et godt øye til, he, he. Men jeg vil aller helst treffe ei Valdres-jente.

Han sier at alle kameratene hans nå er registrerte brukere, og flere av dem har fått seg kjæreste.

BONDEROMANSE: Ole-Andre og Cathrine traff hverandre gjennom nettstedet.
KOSEBUA: - Her får nok folk det gøy, ler Christopher Brandsdal og Heidi Arnesen , mens de sitter i den første kosebua i Valdres. Bua er bygd av Filefjellstuenes eier, Nils Torstein Hermundstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer