Fisk for millioner tapt i brann

500 tonn fisk kan ha blitt flammenes rov da lageret til Nor-Cargo på Skårer brant ned i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er redd mye er skadd, ja, sier konsernsjef Knut Hagen i Nor-Cargo til Romerikes Blad.

Totalt kan fisk for mellom 10 og 12 millioner kroner ha gått opp i røyk. Noe av den ferske fisken var allerede lastet på trailere og kjørt bort da brannen oppsto. På en normal lørdag kjører 35-40 trailere lastet med fisk ut fra lageret.

- Men mye frossenfisk var lagret i bygningen, sier Hagen.

Politiet fikk melding om brannen litt før klokka 13 i går. Vitner sier de har hørt en eksplosjon før røykutviklingen startet. En stund så det ut til at brannen skulle roe seg, men ved 18-tida blusset den opp igjen.

Brannen startet i lageret til en jernvareforretning på østsiden av bygningen. Det skal blant annet ha vært lagret gummi og maling der.

Først oppsto det massiv røykutvikling, så slo flammene opp gjennom taket. Det som opptok brannmannskapene da, var å berge så mye som mulig av bygningen.

- Omkring halvparten av lageret er utbrent, sier vaktsjef Frode Bue i Romerike politidistrikt.

Hadde det vært dårligere vær eller regn ville naboene til det brannherjede bygget risikert å bli evakuert på grunn av røykutviklingen. Først omkring klokka 20.00 i går kveld bekreftet politiet at brannen var under kontroll.

80 brannmenn, 12-15 politifolk, samt utkommanderte fra Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp bidro til at det hele foregikk i kontrollerte former.

Det ble foretatt kontrollert etterslokking hele natt til i dag, og arbeidet vil pågå til langt utpå dagen.

(NTB)