Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fisk i problemer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelser viser at fisk ikke står på norske middagsbord så ofte som ernæringsekspertene mener den burde gjøre. De siste dagene har det dessuten kommet flere meldinger som ikke er egnet til å skjerpe appetitten på mer fisk. Tirsdag ble det kjent at det Røkke-kontrollerte Aker Seafoods har stengt råstoffavdelingen på produksjonsanlegget i Melbu inntil videre. Det skjer etter klager fra flere kunder, og etter varsel fra Mattilsynet om dårlig hygiene. I går fortalte NRK at havforskerne og Direktoratet for Naturforvaltning er bekymret over at det fortsatt fiskes titusenvis av tonn med utryddingstruede fiskeslag som kysttorsk, kveite, og uer.

Her virker det som om Røkke & co. står overfor den mest overkommelige utfordringen. På to år har Mattilsynet fattet sju hastevedtak mot Aker Seafoods Melbu, et gammelt og nedslitt anlegg Røkke forpliktet seg til å drive videre som vilkår for å få en rekke trålerkonsesjoner. Vi forutsetter at Mattilsynet gjør jobben sin, og det er bortimot uforståelig at Aker Seafoods ikke for lengst har ryddet opp og brakt produksjonen i betryggende former.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media