Fisk skal bli kult

MOLDE (NTB): Ungdom spiser stadig mindre fisk. De foretrekker heller taco, burger, pita og pasta. Nå vil Eksportutvalget for fisk endre ungdommenes matkultur og gjøre fisk til kul mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skal oppnås gjennom prosjektet «Fisk i 100» i samarbeid med blant andre Statens Ernæringsråd, og med økonomisk støtte fra Eksportutvalget og salgslagene. Skolene som deltar blir tilbudt 20 kroner per elev til innkjøp av fiskefileter, en slags fiskerinæringens kontantstøtte.

Nye måter

Prosjektleder Lise Mangseth ved Eksportutvalget for fisk sier til NTB at fisk dessverre ikke er blitt en del av de mange, nye rettene som er blitt populære blant ungdom. Ungdommen er blant de første som fanger opp disse nye rettene.

En lekker bok med fiskeretter er klar, og hensikten er at ungdom skal få lyst til å etterspørre og lage fiskeretter selv.

Det er 9.-klassingene som er målgruppen for denne satsingen fra norsk fiskerinæring. Årsaken er at undersøkelser viser at nettopp denne aldersgruppen er mest skeptisk til å prøve fiskeprodukter.

Hun mener det er viktig å gjøre fisken kul blant ungdommen, fordi matvanene fra ung alder gjerne følger med videre inn i voksen alder.

(NTB)