Fiskarlaget vil ha evigvarende kvoter

Håper regjeringen vil sikre stabile fiskekvoter.

FRIR TIL REGJERINGEN: Fiskerne satser på at regjeringen sikrer langsiktige fiskekvoter. Foto: Nina Hansen
FRIR TIL REGJERINGEN: Fiskerne satser på at regjeringen sikrer langsiktige fiskekvoter. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det haster med å finne en tverrpolitisk løsning som kan gi langsiktig stabilitet, sa Fiskarlagets avtroppende leder Reidar Nilsen da han åpnet Fiskarlaget landsmøte i Trondheim i dag.

Dermed sendte han også en lissepasning til fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H). Regjeringsplattformen til Høyre og Fremskrittspartiet slår fast at strukturkvoter skal være evigvarende.

Såkalte strukturkvoter åpner for å samle flere fiskekvoter på hver fiskebåt, for å øke lønnsomheten. Høyesterett slo nylig fast at regjeringen hadde rett til å innføre tidsavgrensing av disse kvotene, med tilbakevirkende kraft. Reidar Nilsen konstaterte i sin åpningstale at høyesterettsdommen ble fattet med minst mulig flertall, og at saken kan havne i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Fiskarlaget har hele tiden vært sterk motstander av å tidsavgrense fiskekvotene, og Fiskarlagets avtroppende leder advarte sterkt mot reguleringer som gir unødvendig ustabilitet i næringen.

- Det er ingen som har gjort krav på å få eie fisken. Det handler om tryggheten til å få lov å høste i et så langt perspektiv at man kan forsvare sine forpliktelser, sa Nilsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer