Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskarlaget vil ha evigvarende kvoter

Håper regjeringen vil sikre stabile fiskekvoter.

 FRIR TIL REGJERINGEN: Fiskerne satser på at regjeringen sikrer langsiktige fiskekvoter. Foto: Nina Hansen
FRIR TIL REGJERINGEN: Fiskerne satser på at regjeringen sikrer langsiktige fiskekvoter. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det haster med å finne en tverrpolitisk løsning som kan gi langsiktig stabilitet, sa Fiskarlagets avtroppende leder Reidar Nilsen da han åpnet Fiskarlaget landsmøte i Trondheim i dag.

Dermed sendte han også en lissepasning til fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H). Regjeringsplattformen til Høyre og Fremskrittspartiet slår fast at strukturkvoter skal være evigvarende.

Såkalte strukturkvoter åpner for å samle flere fiskekvoter på hver fiskebåt, for å øke lønnsomheten. Høyesterett slo nylig fast at regjeringen hadde rett til å innføre tidsavgrensing av disse kvotene, med tilbakevirkende kraft. Reidar Nilsen konstaterte i sin åpningstale at høyesterettsdommen ble fattet med minst mulig flertall, og at saken kan havne i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Fiskarlaget har hele tiden vært sterk motstander av å tidsavgrense fiskekvotene, og Fiskarlagets avtroppende leder advarte sterkt mot reguleringer som gir unødvendig ustabilitet i næringen.

- Det er ingen som har gjort krav på å få eie fisken. Det handler om tryggheten til å få lov å høste i et så langt perspektiv at man kan forsvare sine forpliktelser, sa Nilsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!