Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskebåt forliste på Tromsøflaket

Ingen skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen personer kom til skade da fiskebåten MS «Sjøliner» forliste på Tromsøflaket nordvest for Hammerfest lørdag ettermiddag.

Seks av mannskapet på 13 ble fløyet til Hammerfest i et Sea King-helikopter, mens sju er på vei om bord i kystvaktskipet «Svalbard».

Turen fra der mannskapet ble plukket opp og inn til Hammerfest tar 10-12 timer, og kystvaktskipet er ikke ventet til Hammerfest før natt til søndag.

Hovedredningssentralen i Bodø fikk melding om at MS «Sjøliner», hjemmehørende i Måløy, tok inn vann klokka 15.17. Båten befant seg da 60 nautiske mil nordvest for Hammerfest, og bølgene i området var tre meter høye. Det blåste stiv sørøstlig kuling.

- Det norsk-russiske mannskapet hadde tatt på seg overlevingsdrakter og fordelt seg på to flåter. Bare en av dem hadde vært i vannet i kort tid. De siste ble plukket opp like før klokka 17, opplyser pressemedarbeider ved Hovedredningssentralen Irene R. Skaue til NTB.

Hun sier at samtlige av mannskapet skal være i god behold. De vil rutinemessig bli legesjekket når de kommer fram, men det er intet som tyder på at noen av dem vil ha behov for behandling, ifølge Skaue.

Fiskebåten gikk ned ved 17-tiden, men kjølen er fortsatt så vidt synlig i vannet, opplyser Hovedredningssentralen. Det er ikke kjent hvorfor MS «Sjøliner» begynte å ta inn vann. (NTB)

FORLISTE: Ingen av de 13 om bord ble skadd da MS «Sjøliner» forliste. Foto: Scanpix
FORLISTE: Ingen av de 13 om bord ble skadd da MS «Sjøliner» forliste. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media