Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskebåt med fem om bord har forlist nord for Båtsfjord

Fem fiskere reddet av SeaKing-helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En omfattende redningsaksjon ble satt i verk for å redde fem fiskere etter at en fiskebåt har forlist tolv mil nord for Båtsfjord natt til fredag, melder NTB.

Dagbladet fikk rett før klokka seks fredag morgen opplyst at et SeaKing-helikopter hadde observert to redningsflåter i sjøen.

- De undersøker akkurat nå om det er folk om bord. Vi sitter og venter på tilbakemelding på hva de finner, sier vakthavende redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Ti minutter seinere får Dagbladet opplyst at de fem fiskerne er i god behold om bord et SeaKing-helikopter.

nettsiden sin skriver Hovedredningssentralen at det var den norske fiskebåten «Østbanken» som tok inn vann og sank klokka 05.35. i dag.

Meldte selv om forlis Fiskerne ga selv beskjed om at de var i trøbbel.
- Det er et fiskefartøy som man antar har gått ned 60 nautiske mil fra Båtsfjord. Vi fikk beskjed om at det var i ferd med å synke klokka 03.30, sa redningsleder Kjell Johansen til Dagbladet.

Han opplyste klokka fem fredag morgen at de ikke hadde kontakt med fartøyet lenger.

- Vi handler ut fra et worst case-scenario. Vi har to redningshelikoptre, en redningsskøyte, to utenlandske fartøy og tre kystvaktfartøyer underveis, sa han.

- Komplisert aksjon Det var dårlig vær i området med kraftig vind.


- Det er kritisk hvis folk har gått overbord. Det er vinter og mørkt, og svært krevende forhold. Vi må forberede oss på at dette blir en komplisert redningsaksjon, sa Johansen. 

Fiskebåten som forliste er på 75 fot.

Redningsselskapet opplyste på Twitter at de er på vei med redningsskøyta Reidar von Koss. De skrev også at det blåser østlig kuling på stedet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lik Dagbladet på Facebook