Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskebåt med to om bord savnet på Sørlandet

- Vi fortsetter søket for fullt hele natta.

REKETRÅLER: Det søkes for fullt etter reketråleren «Carina» utenfor Lindesnes. Bildet er tatt ved Skudenehavn i september 2008. Foto: scanfishphoto.com
REKETRÅLER: Det søkes for fullt etter reketråleren «Carina» utenfor Lindesnes. Bildet er tatt ved Skudenehavn i september 2008. Foto: scanfishphoto.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et reketråler med to personer er savnet utenfor Farsund i Vest-Agder, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Flere fartøyer og et Seaking-helikopter er med i søket som ble iverksatt klokka 20.56 onsdag kveld. Letingen etter den savnede båten på rundt 50 fot foregår vest for Lindesnes, opplyser politiet.

Det er svært dårlig vær i området, noe som vanskeliggjør søket etter båten.

Søker ved holmer og skjær Klokka 02.45 opplyser hovedredningssentralen til Dagbladet at søket fortsatt pågår for fullt.

- Sea King-helikopteret har vært i Kristiansand for å fylle på mer drivstoff, og de er på vei tilbake for å fortsette søket. Vi vil gjennomføre søk ved holmer og skjær i det aktuelle området. Vi har også fått etablert mannskap som skal søke i strandsonen fra Loshamn og vestover, sier vaktleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Redningsskøyta «Ægir» søker også på innsiden av holmene og øyene.

- Vår utfordring er at vi ikke får avsøkt de større øyene på grunn av værforholdene. Det er tøffe forhold. De blåser kraftig og det er høy sjø. Vi må avvente til været bedrer seg og til vi får dagslys. Det er også krevende for helikopteret å fly i området, på grunn av mye nedbør, sier Frøland.

Ingen kontakt Hovedredningssentralen opplyser at de to personene dro ut klokka halv sju onsdag morgen, og det har siden ikke lykkes å oppnå kontakt med de to om bord siden.

- Vi kommer til å fortsette søket utover natta og morgenen, sier Frøland.

Dagbladet/NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!