Fiskebåt senket av is

Sjøsprøyten står over båtene og iser til i tjukke lag på havna i Hammerfest. Snøkaos i sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stormen «Narve» har senket en fiskebåt ved kai på Forsøl utenfor Hammerfest og flere båter står i fare for å synke på grunn av kulden og vinden.

- Sjøsprøyten kommer over båtene og iser til i tjukke lag. Båtene blir til slutt så tunge at de tipper over og synker, sier operasjonsleder Per Holmvik ved Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Kriseteam i beredskap

Meteorologene har meldt at stormen vil forårsake skader, og lesernes værbilder viser at tak rives av og mindre bygg raseres. Politiet får stadig inn meldinger om løse gjenstander på avveie, som levegger, gjerder og snøskjermer. Et kriseteam forbereder seg på mulig enda verre vær torsdag.

Ifølge NRK er flere områder på Helgeland uten strøm etter stormen natt til onsdag. Øysamfunnet Værøy og Røst utenfor Lofoten er uten strøm etter at strømkabelen ble kuttet av et skip fredag, og uværet gjør skaden umulig å reparere ennå.

Flere steder i nord har fly blitt innstilt. Flere ferjesamband har også problemer, og E6 over Saltfjellet er stengt.

I Agderfylkene, Vestfold og Telemark skaper store mengder snø problemer. Trær og master har ifølge NRK falt over veibanen. I Agder er fortsatt 1000 husstander uten strøm, ifølge TV 2 Nettavisen. Snømengdene kuttet strømmen til 3000 husstander i går.

Bil inn i hus

ISES NED:  Flere fiskebåter står i fare for å synke på grunn av kraftig vind, sjøprøyt og ti minusgrader. Store mengder is drar båtene overende. Foto: Dagbladet.no
ISES NED: Flere fiskebåter står i fare for å synke på grunn av kraftig vind, sjøprøyt og ti minusgrader. Store mengder is drar båtene overende. Foto: Dagbladet.no Vis mer

12.12 i dag fikk politiet i Telemark melding om at en bil hadde kjørt inn i et hus på Notodden, femti meter fra veien. Føreren er hardt skadd, og det er store skader på bilen og huset.

- Det er snø og is og minusgrader på Notodden, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt til Dagbladet.no.

En 64 år gammel kvinne er sendt til sykehus etter at bilen hennes kom over i motsatt kjørefelt i Bamble i Telemark tidligere i dag.

Flere strekninger er stengt eller har kolonnekjøring. Sjekk veimeldingene på Dagbladet.no/vei

Enda er det mer snø i vente de nærmeste dagene, skriver Aftenposten.

ØDELAGT NAUST: Hamarøy
SALTSTRAUMEN: Mot Saltstraumen fra Bodøsjøen i dag.
HADDE PROBLEMER MED Å LEGGE TIL KAI: Hurtigruta «Richard With» på på vei sørover på utsiden av Melkøya utenfor Hammerfest i dag.
Fra havna i Hammerfest i dag.
TAKET REVET AV:Havøysund i Måsøy kommune
VINTERLAND:</B>Tyholmen i Arendal.
Fra havna i Hammerfest i dag.
Fra havna i Hammerfest i dag.