Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskefesten

For tredje året på rad inviterer NJFF, Mustad og Dagbladet leserne til Fiskesommer-konkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedpremien er et opphold for fire personer hos Arne Brimi. Alt du trenger å gjøre for å delta, er å sende oss dine fiskebilder. En fagjury kårer dagsvinnere og ukesvinnere som får fiskeutstyr fra Mustad verd titusenvis av kroner. Når konkurransen avsluttes den siste helga i juli, kårer vi sommerens beste fiskebilde. Premien er et opphold for fire personer hos Arne Brimi på Brimiland.

Unikt fiskeland

Norge er et unikt land når det gjelder fiske. Nesten uansett hvor du befinner deg, har du kort avstand til gode fiskeplasser. Og nordmenn vet å benytte seg av dem.

-  Fiske er en aktivitet som står i særstilling i Norge. Hvert år prøver 2,5 millioner nordmenn fiskelykken i sjø, skog og fjell. Vi pleier å si at nordmenn er født med ski på beina, men det er faktisk mer riktig å si at vi er født med fiskestanga i hånda, sier organisasjonskonsulent Henning Hansen i Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF).

Rundreise

Dagbladets fisketeam har reist land og strand rundt på leting etter de beste fiskesakene. I løpet av de neste fem ukene presenterer vi reportasjer om alt fra gjeddefiske i Engerdal til sjøfiske i Saltstraumen. I tillegg til de daglige fiskereportasjene, vil du også få mulighet til å se videosnutter fra noen av fisketurene på Dagbladet.no.

-  Sommer og fiske hører sammen. Vi fikk en kjempeflott respons de to første årene, så vi vet at dette er noe som opptar veldig mange av leserne våre, sier konstituert nyhetsredaktør i Dagbladet, Peter Raaum.

Årets konkuranseregler er utrolig enkle: ta bilder med mobiltelefonen din og send dem med kodeord FISK til 1937. Husk å skrive navn, alder og hvor bildet er tatt. Hvem som helst kan delta, og du trenger slett ikke å fange noen stor fisk for å være med i trekningen. Noen triks kan likevel være verd å merke seg:

Naturopplevelsen

-  Prøv å gjengi naturopplevelsen og stemingen i bildet. Hemmeligheten er å gå tett på motivet i forgrunnen samtidig som du får med noe av bakgrunnen. Et eksempel kan være en person som holder en fisk med en elv eller havet i bakgrunnen, sier Geir Bølstad på bildedesken i Dagbladet.