Blekksprut satt fri

Fiskehandleren hadde en helt spesiell plan da han kjøpte denne blekkspruten

Endret mening om dyrene etter å ha lekt gjemsel.

SATT FRI: Blekkspruten Fred ble satt fri, og fikk dra tilbake til havet igjen. Foto: NTB Scanpix
SATT FRI: Blekkspruten Fred ble satt fri, og fikk dra tilbake til havet igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da eieren av fiskemarkedet i Morro Bay i California, Giovanni DeGarimore, fikk nyheten om at en 32 kilos blekksprut hadde blitt fanget i en felle satt opp for krabber, løp han ned til havnen for å kjøpe den.

Bakgrunnen for handelen var imidlertid ikke å kunne selge blekkspruten videre, til tross for at Giovanni til vanlig lever av å selge sjømat. Han hadde planer om å slippe den store blekkspruten fri igjen.

Lekte gjemsel

Den gode nyheten om Fred dukket først opp på Giovanni fiskemarkeds Facebook-side. Der skriver de at Giovannis syn på blekkspruter endret seg etter at han møtte en blekksprut da han snorklet på Fiji.

Han ble da klar over hvor intelligente de er, og at de er både lekne og sosiale.

- Vi endte med å leke gjemsel under vannoverflaten i 15 minutter. Noe endret seg for meg da, skriver han på Facebook.

Nå selger ikke fiskemarkedet hans noen form for blekksprut lenger, og selv om han anerkjenner at det kan svi litt for lommeboka, påpeker han at det føles godt å ha en moral han kan stå for.

Vanskelig avgjørelse

Da han fikk telefonen fra havnesjefen som fortalte at det var blitt fanget en blekksprut på 32 kilo, forteller Giovanni at han fikk et dilemma.

På den ene siden ville han ikke gi fiskeren som fanget blekkspruten en økonomisk gevinst for fangsten, men han ville heller ikke at blekkspruten skulle ende opp med å bli slaktet.

GODT SKJULT: Jonathan Gordon snorklet ned mot et korallrev i Karibien for å ta en titt på en et skjell, da en godt kamuflert blekksprut plutselig dukket opp fra havbunnen. Video: Jonathan Gordon / JunkinVideo Vis mer Vis mer

Han forteller at han ga fiskeren et par tusen kroner, deretter flyttet Fred midlertidig inn i en liten tank på fiskemarkedet til Giovanni.

Deretter kunne alle følgerne til fiskemarkedet på Facebook følge Freds vei tilbake til havet. Han skal nå ha blitt sluppet løs i et havområde Giovanni anser som trygt, vekk fra sjøløver og andre farlige rovdyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer