Fiskekrisa er fastlåst

Anne Kristine Jørgensen (40) er Norges frontkvinne i fiskestriden med Russland. Hun tror ikke på en løsning før langt ute i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er sein kveld i Moskva. Fiskeriråd ved den norske ambassaden, Anne Kristine Jørgensen, er fortsatt på jobb. Det er ingen løsning på den betente fiskeristriden mellom Norge og Russland.

-  Det er klart at vi er veldig bekymret, sier Jørgensen, som er bindeledd mellom norske og russiske myndigheter.

Jobber døgnet rundt

I romjula har Jørgensen sjekket og videreformidlet dokumenter russerne har bedt om å få fra Norge, ringt til russiske byråkrater og tatt imot henvendelser fra russiske journalister og forretningsfolk som frykter at det snart vil bli tomt for norsk laks i hyllene.

40-åringen, som blant annet har vært forsker ved Fridtjof Nansens Institutt, er kvinnen som skal tale Norges sak i Russland. Hun jobber nærmest døgnet rundt, fordi hun vet hva konsekvensene kan bli dersom det blir en lang kamp med naboen i øst:

-  Det vil få merkbare konsekvenser for både norske arbeidsplasser og økonomi hvis man ikke finner en løsning. Det er derfor alle involvert jobber så mye, sier Jørgensen til Dagbladet.

Solgte for 60 mill

Striden startet da Russland varslet at de vil stanse all import av fersk norsk laks fra fire norske pakkerier fordi man mente å ha funnet bly og kadmium i fisk fra disse bedriftene. Fra nyttår vil forbudet bli utvidet til å gjelde all fersk norsk fisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer