Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fisken er trygg - også for storspiserne

Fordelene oppveier ulempene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan trygt spise mer enn ett kilo oppdrettslaks i uken uten risiko for å få i deg skadelige mengder PCB og dioksiner, konkluderer Vitenskapskomiteen for Mattrygghet (VKM).

På oppdrag fra Mattilsynet har VKM gjort en ny vurdering av nytte og risiko ved å spise fisk. Ekspertene konkluderer med at det er godt dokumentert at fisk beskytter mot hjerte- og karsykdom, og at fordelene ved å spise fisk oppveier ulempene.

- Ved dagens nivåer av de viktigste miljøgiftene PCB, dioksiner og kvikksølv, får verken storspisere eller andre i seg skadelige mengder miljøgifter fra fet og mager fisk, sier Janneche Utne Skåre som har ledet utredningen i VKM.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook