Fisken er trygg - også for storspiserne

Fordelene oppveier ulempene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Du kan trygt spise mer enn ett kilo oppdrettslaks i uken uten risiko for å få i deg skadelige mengder PCB og dioksiner, konkluderer Vitenskapskomiteen for Mattrygghet (VKM).

På oppdrag fra Mattilsynet har VKM gjort en ny vurdering av nytte og risiko ved å spise fisk. Ekspertene konkluderer med at det er godt dokumentert at fisk beskytter mot hjerte- og karsykdom, og at fordelene ved å spise fisk oppveier ulempene.

- Ved dagens nivåer av de viktigste miljøgiftene PCB, dioksiner og kvikksølv, får verken storspisere eller andre i seg skadelige mengder miljøgifter fra fet og mager fisk, sier Janneche Utne Skåre som har ledet utredningen i VKM.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer