OMKOM: I Sverige er fire ungdommer bekreftet omkommet etter en alvorlig bilulykke, skriver svenske medier. Video: NTB Scanpix Vis mer

Fisker ble vitne til dødsulykka

En person som skulle på fisketur ble vitne til dødsulykka i Sverige, og varslet politiet. - Han gjorde en kjempeinnsats, sier redningstjenesten.

Publisert
Sist oppdatert

Fire gutter på 16 år mistet livet i en tragisk bilulykke i Sundsvall i Västernorrlands län, nord i Sverige i natt.

Ytterligere to personer, som også var i bilen, er alvorlig skadet og får behandling på sykehus. Begge disse personene er under 20 år.

Ifølge Expressen skjedde ulykken på en mindre vei rett utenfor Sörfors, der bilen skal ha kommet av veien og endt i et skogholt.

- Kjempeinnsats

Sveriges Radio har intervjuet Anton Hörnqvist ved redningstjenesten i Medelpad.

Han forteller at en person som skulle ut på fisketur ble vitne til den grusomme ulykken, og varslet nødetatene.

- Vi møtte en innringer på stedet. Han hadde gjort en kjempeinnsats som første person (på stedet), sier Hörnqvist.

Han vil ikke spekulere i hva som forårsaket ulykken.

- Det er en tragisk og sammensatt hendelse, sier Hörnqvist.

Etterforskning

Heller ikke politiet vil kommentere hva de tror er årsaken til ulykken.

På ulykkesstedet har de startet sine undersøkelser. En bergingsbil har hentet bilen de seks satt i. Bildene viser at bilen er totalskadd, og veien ble stengt for all trafikk.

- Vi er på stedet og arbeider. Vi etterforsker det som har hendt, sier Åsa Mjörndal ved politiet i region Nord.

- Vi skal etterforske om det kan ha skjedd noe kriminelt. Det er det imidlertid alt for tidlig å si noe om foreløpig. Det er fremdeles uklart hvem som kjørte eller hvordan guttene satt i bilen, sier områdesjef for lokalpolitiet, Josef Wiklund til Aftonbladet.

<strong>TOTALSKADD:</strong> BIlen de seks unge menneskene satt i ble hentet med en bergingsbil. Fire av de som var i bilen er bekreftet døde. Ytterligere to er sendt til sykehus. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix
TOTALSKADD: BIlen de seks unge menneskene satt i ble hentet med en bergingsbil. Fire av de som var i bilen er bekreftet døde. Ytterligere to er sendt til sykehus. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix Vis mer

- Stor tragedie

Ifølge Dagens Nyheter kom to de døde fra Medelpad, og de andre to fra Hälsingland. Pårørende er varslet.

Både kirken og skolen i guttenes hjemområde har holdt åpent i ettermiddag.

To av guttene gikk på samme skole i Stöde, ifølge Aftonbladet.

- Det er en tragisk ulykke og en stor tragedie, skriver rektor ved skolen, Jennie Stadling Wilsson i en sms til avisa.

- Våre tanker går til de pårørende, legger hun til.

<strong>TRAGEDIE:</strong> Lys og blomster er lagt ned på stedet der fire 16 år gamle gutter omkom i en singelulykke med bil natt til søndag. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix
TRAGEDIE: Lys og blomster er lagt ned på stedet der fire 16 år gamle gutter omkom i en singelulykke med bil natt til søndag. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix Vis mer

- Kan ikke gjøre noe

Hun forteller at skolens krisegruppe er varslet, og at de vil følge en kriseplan for å på beste måte støtte elevene.

Lisbet Magnusson, som er konstituert kirkepastor i Stöde prestegjeld, sier at hun allerede har vært i et møte med personalet på skolen. Kirken vil være tilgjengelige både for personalet og elevene, sier hun.

- Vi kan ikke gjøre noe med det som skjedde, og tragisk nok kan vi ikke endre denne forferdelige skjebnen. Men vi kan og vil støtte og vise at vi bryr oss om hverandre, sier hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer