Fisker etter drømmejobben

Daglig får han to-tre tusen napp. Fortsetter det sånn, kan Filip Blaauws (21) drøm fort bli oppfylt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): I en alder av 21 år er Blaauw ansvarlig redaktør for ei nettside som nå skal være størst på fluefiske i Norge.

-  Vi har to-tre tusen unike brukere daglig. Og vi begynner å komme høyt i Norden når det gjelder antall aktive brukere. Det er veldig kjekt. Dermed er nettsida blitt interessant for annonsørene også. Nå har vi begynt å få henvendelser fra nettbutikker i Tyskland og Danmark, sier Blaauw, som under sitt navn i Gule sider har oppført «Yrke: fluefisker».

Debattforum

Fluebinding, utstyrsguider for nybegynnere og «proffer», tips om fluebinding, fiskebøker, nyhetsklipp, lidenskapelige fiskereportasjer. Men det mest populære tilbudet på fluefiske.net er debattforumet. Der løses fluefiskerens små og store floker i livet.

-  Hvis de har vært ute og sett noen vaketyper på vannet, og beskriver dem, så kan de fort få gode tips fra andre. Noen kan tipse om hva slags type insekt fisken tok i det og det vannet. De kan legge ved et bilde av et insekt, og spørre om noen har en imitasjon på den, og så videre. I forumet får brukerne som regel svar fort, sier Blaauw, som foreløpig ikke tjener store penger på nettsida si (samt kursingen i fluebinding og fluekasting), men studerer multimediedesign og vurderer journaliststudiet. Drømmen?

-  Fiskejournalist rager høyest, sier Blaauw.

Kolahalvøya

I området rundt hjemstedet Ålgård i Rogaland har han sine «småplasser», små ørretelver og fjellvann. Der liker han seg best. Men sommerferien tar han på Kolahalvøya.

 FLUEFISKEREDAKTØREN:  «Yrke: fluefisker,» står det i telefonkatalogen under Filip Blaauws navn. Redaktørens nettside skal nå være størst i Norge på fluefiske, her demonstrert ved en av hans favorittørretelver, like ved Rogaland Arboret. Foto: Kristian Jacobsen
FLUEFISKEREDAKTØREN: «Yrke: fluefisker,» står det i telefonkatalogen under Filip Blaauws navn. Redaktørens nettside skal nå være størst i Norge på fluefiske, her demonstrert ved en av hans favorittørretelver, like ved Rogaland Arboret. Foto: Kristian Jacobsen Vis mer

-  Det er veldig bra laksefiske der. Jeg har aldri vært der før. Du kommer visst rett tilbake til den urørte villmarka vi en gang hadde i Norden, og ...

Og nå vet vi jo hvor vi kan lese den historien.