Fisker etter lesere

En internasjonal fiskeriavis med norske eiere er på beddingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Næringslivs eierselskap Norges Handels og Sjøfartstidende (NHST) har kjøpt seg kontroll over nettportalen IntraFish. Den tradisjonsrike norske avisa Fiskaren, som utgis i Bergen, er fusjonert inn.

Nå blir IntraFish Media utgiver av en engelskspråklig ukeavis for fiske og havbruk fra 1. november, hvis planen holder. NHST gir fra før også ut nisjeavisene Trade Winds (shipping) og UpStream (olje).

Papiravisa IntraFish håper på 5000 i opplag etterhvert, men starter mer beskjedent, forteller publisher Knut Eirik Olsen til Dagbladet.no. Korrespondenter vil etter sommeren være på plass i Seattle, Chile og Irland.

En prøveavis ble presentert for deltakerne på en fiskerimesse i Glasgow i Skottland. Snart trykkes en «dummy» til, og innen utgangen av april blir den endelige beslutningen om oppstart tatt.

Den nye avisa skal trykkes i Bergen og distribueres pr. post. Olsen håper på balanse i regnskapet innen fem år. Det blir i tilfelle langt raskere ferd mot svarte tall enn den UpStream har fullført.

NHST eier 57 prosent av aksjene i IntraFish Media. Eierandelen på 20 prosent i morselskapet IntraFish AS gir NHST kontroll over 65 prosent av medieselskapet. A-pressen er konsernets hovedpartner i IntraFish.