Fisker etter mer penger

Investor og fiske-entusiast Bjørn Rune Gjelsten mener Norge er for dårlig til å utnytte det kommersielle potensialet i laksefiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIVER TWEED (Dagbladet): - En plass i ei norsk lakseelv er en vare mange vil betale dyrt for, sier Gjelsten.

Selv har finansmannen betalt store penger for å få retten til laksefiske i naturperlen Målselvsfossen. I løpet av juli i fjor dro Gjelsten og hans inviterte gjester opp 187 laks - nesten et tonn med fisk - fra vassdraget. Denne helga prøver han lykken i ei av Skottlands mest populære lakseelver, Tweed.

- Målselv i fjor var helt eventyrlig. En sportsfiskers drøm, sier Gjelsten, som ikke skammer seg over at han har kjøpt eksklusiv rett til julifisket i den mest ettertraktede delen av elva.

- Jeg ser ikke noe galt i at de beste fiskeplassene selges til høystbydende. Samtidig er det viktig at alle som har lyst til å fiske har anledning til det. Min investering i Målselv, der jeg også har etablert Gjelsten-fondet, kommer hele vassdraget til gode. Grunneierne må være åpne for slike løsninger, sier Gjelsten til Dagbladet.

Ser til Skottland

I Skottland er situasjonen en helt annen. Når Gjelsten og to forretningsforbindelser kaster flua ut i ei vårstor elv, blir de nøye fulgt av to skotske assistenter. En pakkeløsning med hotell, fiske og guide koster fra 10000 kroner. Selv om romsdalingen ikke ønsker tilsvarende forhold i Norge, mener han at det er mye å lære av skottene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer