Fisker lagt i bakken av kongens livvakter

Lokal fisker nektet å flytte seg for kong Harald.

BASKETAK: En mann kom i klammeri med Kong Haralds livvakter på fisketur i elva Eira. Bildet er tatt mandag morgen. Foto: Bjørn Brunvoll/ Romsdals Budstikke.
BASKETAK: En mann kom i klammeri med Kong Haralds livvakter på fisketur i elva Eira. Bildet er tatt mandag morgen. Foto: Bjørn Brunvoll/ Romsdals Budstikke.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramatikken skjedde i Eira en halvtime etter at laksefisket startet natt til lørdag. Episoden har vært dysset ned av politiet på grunn av at de ikke ville ha oppstyr rundt kongens private besøk i lakseelva, skriver Romsdals Budstikke.

Ikke edru Ifølge tipsere til Rbnett skal en mann i 50-åra, bosatt i Molde, ha nektet å flytte seg for det kongelige følget. Mannen, som ikke var edru, skal ha endt opp i basketak med livvaktene. Han skal ha slått etter dem med fiskestanga før han ble lagt i bakken av vaktene. Det skal ha vært flere vitner til hendelsen.

Bekrefter episoden - Jeg kan bekrefte at det har vært en episode i forbindelse med kongens fisketur i Eira. Trolig visste ikke mannen hvem han la seg ut med, sier operasjonsleder Thorry Aakenes i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Han sier politiet ble oppringt klokka 00.33 natt til lørdag.

- Vi ble kontaktet av kongens livvakter om at det var en mann med utagerende oppførsel, og at dette kunne være et sikkerhetsproblem i forbindelse med kongens fisketur. Etter at de gjentatte ganger forsøkte å snakke personen til fornuft, måtte de til slutt legge mannen i bakken. Da var vi bare noen få minutter unna stedet, sier Aakenes til Dagbladet.

Sikkerhetsvaktene klarte ikke å roe ned mannen og han ble så tatt med inn i arresten av politiet.

- Vi måtte sette han til tørk i arresten. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse og kan vente seg et forelegg.

- Er det vanlig at det blir bråk med laksefiskere?

- Nei, dette skjer ikke ofte da vi ikke anser laksefiskerne som en ondartet eller voldelig gruppe. Det er sjelden vi må bistå i slike saker langs lakseelver, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Mannen skal sener ha forklart til politiet at han ikke visste hvem han kranglet med.

Ikke på twitter Politiet bruker nettjenesten Twitter til å melde fra om hva som har skjedd i distriktet, men denne episoden har ikke vært formidlet, skriver Romsdals Budstikke.

- Vi diskuterte saken internt og kom til at vi ikke ville lage noe oppstuss rundt det private kongelige besøket i lakseelva. Derfor ble ikke saken lagt ut på Twitter, sier Thorry Aakenes.

Fikk ikke laks Som om det ikke var nok at kongen måtte krangle seg til plass i elva - det ble heller ingen fiskelykke for kongen. Laksen ville ikke bite i løpet av hele helga, og den fiskeglade kongen måtte nøye seg med en ørret.

Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet sier til Dagbladet han ikke vil uttale seg om sikkerhetsspørsmål rundt kongen.

- Slike spørsmål må dette rettes til Oslo politidistrikt, sier Sven Gj. Gjeruldsen til Dagbladet.