Fisker penger med lynlim

Ved å bruke tråd innsatt med lynlim har en foreløpig ukjent gjeng klart å fiske opp konvolutter med minst 350.000 kroner fra nattsafer i Trøndelag, skriver Adresseavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ly av mørket har banden slått til mot flere nattsafer de siste månedene:

5. september ble Fokus Bank på Steinkjer frastjålet rundt 200.000 kroner. 12. september forsvant rundt 150.000 kroner fra Oppdalsbanken på Oppdal, og dagen etter ble det forsøkt stjålet penger fra Hegra Sparebank.

Politiet tror også at en bank i Verdal i april kan ha vært mål for de samme tyvene. Summen tyvene har fått med seg på sine lim-raid kan dermed være enda større, skriver Adresseavisen.

Fremgangsmåten er lik på alle stedene. Først er skuffen i nattsafen brutt opp. Deretter er en stein festet i en flere meter lang tråd. Steinen er surret inn i pussegarn og dynket med lynlim. Deretter er fiskeredskapen senket ned i sjakten til nattsafen hvor konvoluttene har festet seg til limet.

Slik har tyvene klart å hente opp konvolutter fulle av penger fra bankenes nattkunder.

- Det er brukt lim i store mengder. Vi har funnet 8-10 tuber med lynlim av merkene Scotch og Hold-It på åstedene. Vi har også funnet en pose med pussegarn, sier førstebetjent Lars-Erik Besseberg ved Steinkjer politistasjon.

(NTB)