Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fiskerbrødrene Øystein (63) og Arnfinn (66) døde til sjøs

Fisket sammen i 50 år. - Et stort tap og en tragisk hendelse.

MÅTTE GI OPP SØKET: Det var et brødrepar som trolig døde på sjøen etter å ha dratt ut med reketråleren «Carina» onsdag morgen. Bildet er av Redningskøyta, ikke av den savnede båten. Foto: Redningsselskapet / Twitter
MÅTTE GI OPP SØKET: Det var et brødrepar som trolig døde på sjøen etter å ha dratt ut med reketråleren «Carina» onsdag morgen. Bildet er av Redningskøyta, ikke av den savnede båten. Foto: Redningsselskapet / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var brødrene Øystein (63) og Arnfinn Fjeldskår (66) fra Lindesnes som var savnet ombord i reketråleren «Carina», som aldri returnerte etter å ha lagt ut på tur onsdag morgen.

Det er politiet i Agder som nå frigir navnene, i samråd med familien.

De to antas å være omkommet på sjøen, og søket som ble ledet av Hovedredningssentralen er avsluttet.

- Så lenge det var håp for å finne liv, søkte vi, sa Ola Vaage ved Hovedredningssentralen til Dagbladet fredag morgen.

Han opplyser at søket ledes av Agder-politiet herfra, fordi det nå søkes etter omkomne.
Fagsjefen i Norsk Fiskarlag, Torleif Paasche, forteller at fiskermiljøet har mistet to de kjente godt.

- Det er et stort tap og en tragisk hendelse, sier han til Dagbladet.

De antatt omkomne kommer ifølge Fædrelandsvennen fra en stor fiskerfamilie i Lindesnes. De to fisket i 50 år, også sammen med enda en bror i samme alder.

- Det er bare å tenke på broren deres som sitter igjen, og så skjønner man hvor tragisk dette er, sier Paasche til Dagbladet.

Han forteller at fiskermiljøet er i sorg.

- Det er jo slik at alle kjenner alle, alle drifter på samme måte og møtes stadig. Det er tragisk hver gang dette skjer, sier han.

I går i 12-tida meldte Redningsselskapet at «Carina»s redningsflåte var funnet tom, drivende på sjøen.

- De har funnet redningsflåten, som var tom, og det er bekreftet at den stammer fra den savnede båten, sa pressesjef Anders Bang Andersen til Dagbladet.

Det ble lett etter de to brødrene utenfor Farsund i Vest-Agder, og politiet i Agder har nå tatt over søket etter det de mener er omkomne.

- I SORG: Også fagsjefen i Fiskarlaget, Torleif Paasche, kjente godt til den ene av de antatt omkomne brødrene. Foto: Jan-Erik Indrestrand / Norges Fiskarlag
- I SORG: Også fagsjefen i Fiskarlaget, Torleif Paasche, kjente godt til den ene av de antatt omkomne brødrene. Foto: Jan-Erik Indrestrand / Norges Fiskarlag Vis mer
Hele Norges coronakart