Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskere fant mumifisert mann i båt. Nå etterforsker politiet en tysk seiler som ingen har sett på 7 år

Omfattende etterforskning på forsvunnet person.

 FANT MANN:  Filippinske fiskere fant en mumifisert mann utenfor kysten av Barobo fredag. Foto: Politiet på Fillipinene
FANT MANN: Filippinske fiskere fant en mumifisert mann utenfor kysten av Barobo fredag. Foto: Politiet på Fillipinene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag gjorde to fiskere et oppsiktsvekkende funn utenfor kysten av Barobo i Surigao del Sur sør i Filippinene.

På vei hjem oppdaget de en stor hvit seilbåt som lå og vaket der ute i Stillehavet - omkring ti mil utenfor kysten. Masta var knekt og de to fiskere tok en titt inn i båten.

Der fant de et lik sittende over bordet i det politiet tror er båtens radiopost, opplyser politiet i Barobo på Facebook.

Fiskerne tilkalte bekjente og slepte båten mot land. Funnet av liket, som hadde begynt å råtne, har vært et et mysterium for politiet på øystaten.

Mystisk død Slik de første bildene indikerer, har mannen trolig dødd mens han satt ved bordet. Det er usikkert hvor lenge han har vært død eller hvor lenge båten har vært til sjøs.

Dokumenter i båten gjør at politiet nå er relativt sikre på at den døde mannen er den 59 år gamle tyskeren Manfred Fritz Bajorat.

Ifølge BBC er det imidlertid ingen svar på hvordan han døde. Det er ikke funnet noen tydelige spor etter vold eller at det har vært noen andre personer om bord i båten.

Årsaken til at mannens kropp er blitt delvis mumifisert, skal være den varme og salte havlufta.

Politiet vet ikke hvor lenge han er død eller hvor lenge han har vært på sjøen. Den tyske avisa Bild har snakket med flere tidligere kjente av mannen, og det de forteller vitner om at dødsfallet kan være et ordentlig mysterium.

Kontaktet datteren Bajorat skal, ifølge Independent, ha reist til Filippinene for å komme seg vekk fra kalde vintere i Tyskland. Hvis det viser seg å være ham, så etterlater han seg en datter som sist hørte fra ham for et år siden.

Bortsett fra denne bursdagshilsenen, så har de filipinske etterforskerne ikke noe nyere vitnemål fra noen som har sett ham enn tilbake i 2009, skriver BBC.

Politiet etterforsker mulighetene for at hva mannen i båten foretok seg før skipet gikk under. Independent skriver at mye tyder på at han kan ha forsøkt å sende et nødsignal over radio før han døde.

De undersøker også mulighetene for at det kan ha vært en annen person ombord.

- Dette har vi så langt ikke noe bevis for, sier en talsmann fra politiet, ifølge Independent.

 SAVNET SEILER:   Fredag gjorde to fiskere et oppsiktsvekkende funn utenfor kysten av Barobo i Surigao del Sur sør i Filippinene. Det dreier seg trolig om en savnet tysker ved navn Manfred Fritz Bajorat. Bildet er sensurert. Foto: Det filipinske politiet
SAVNET SEILER: Fredag gjorde to fiskere et oppsiktsvekkende funn utenfor kysten av Barobo i Surigao del Sur sør i Filippinene. Det dreier seg trolig om en savnet tysker ved navn Manfred Fritz Bajorat. Bildet er sensurert. Foto: Det filipinske politiet Vis mer