Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskere overlevde på rå måker

Familiene trodde de tre meksikanske haifiskerne var døde da de ikke hadde hørt fra dem på nesten ett år. Men fiskerne overlevde på rå måker og regnvann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): The Sydney Morning Herald bragte den utrolige historien fra nyhetsbyrået Reuters, til sine lesere i går. Fiskerne, Jesus Vidana, Salvador Ordonez og Lucio Rendon, forteller at de forlot hjembyen San Blas ved Mexicos stillehavskyst i november 2005. De ble blåst 8000 kilometer ut av kurs etter at deres åtte meter lange fiberglassbåt gikk tom for bensin.

- Vi spiste fisk, ender og sjømåker. Vi spiste en hvilken som helst fugl som landet på båten og spiste den rå, forteller Vidana i et intervju med en meksikansk radiostasjon.

- Tynne og sultne

Den ufrivillige reisen fikk endelig en lykkelig slutt i forrige uke da en taiwansk tunfisktråler plukket dem opp mellom Marshalløyene og Kiribati.

- De var veldig tynne og sultne, sier Eugene Muller, manager for fiskeselskapet som fant de tre.

Mennene var solbrente, men skal ellers være i god form. Vidana sier at han og kameratene aldri mistet troen på at de ville bli funnet.

- Vi så hele tida båter. De passerte oss, men siden vi stadig så dem mistet vi aldri håpet, sier han.

Glede i hjembyen

Hjemme i Mexico trodde familiene at deres kjære hadde omkommet. Men så kom gladmeldingen.

- Det har vært så vondt. Nå som jeg vet at han lever vil jeg bare at han skal komme hjem, sier Francisca Perez, bestemoren til Lucio Renton.

- Jeg har ikke ord. Følelsene er så sterke fordi vi trodde de var døde, sier Efrain Partida, en fiskerkollega av de tre.

Snart hjem

Fiskerne skal ha vært heldige som ble plukket opp, fordi de sov mye og først så båtene når de hørte motorduren.

Mexicos regjering vil sende en offisiell representant for å møte de overlevende på Marshalløyene når den taiwanske tråleren går i havn om et par uker.