<strong> REDDET:</strong>  En lokal fiskebåt på vei inn til havn i  Simpang Tiga i Aceh-provinsen onsdag med båtflyktninger som er tatt opp fra sjøen. Foto: Binsar Bakkara, AP/NTB Scanpix.
REDDET: En lokal fiskebåt på vei inn til havn i Simpang Tiga i Aceh-provinsen onsdag med båtflyktninger som er tatt opp fra sjøen. Foto: Binsar Bakkara, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Fiskere reddet 426 båtflyktninger i Indonesia

Ved Aceh-provinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Indonesiske fiskere har reddet 426 flyktninger fra en båt utenfor kysten av Aceh-provinsen.

Båtflyktningene antas å tilhøre den utstøtte rohingya-minoriteten i Myanmar og hadde trolig drevet rundt i Andamanhavet i ukevis.

Over 1500 båtflyktninger har greid å ta seg i land i Indonesia i løpet av de siste ukene, men tusenvis av andre befinner seg trolig fortsatt til havs, mange av dem med lite mat og drikke.

Landene i regionen gjør lite eller ingenting for å komme båtflyktningene til unnsetning, til tross for gjentatte oppfordringer fra omverdenen.

Myanmar, landet tusenvis av rohingya-muslimer har flyktet fra, sier de vil bidra med humanitær hjelp til båtflyktninger i Sørøst-Asia.

— Vi står klar til å gi humanitær bistand til enhver som har lidd på havet, heter det i en uttalelse fra myndighetene i landet. De skriver at de deler verdenssamfunnets bekymringer for situasjonen.

Uttalelsen kommer mens utenriksministrene Malaysia, Indonesia og Thailand møtes utenfor Kuala Lumpur for å diskutere situasjonen.

1,3 millioner
Behandlingen av rohingya-muslimer i landet anses som en av årsakene til økningen i antall flyktninger som forsøker å krysse Bengalbukta til land som Indonesia, Thailand og Malaysia.

Det bor anslagsvis 1,3 millioner rohingya-muslimer i Myanmar, men landet insisterer på å omtale dem som «bengali» — utlendinger.

<strong>FLERE REDDET:</strong> Indonesiske fiskere har hjulpet over 100 båtflyktninger i land, mens rundt 400 fortsatt befinner seg utenfor kysten av Aceh-provinsen. Foto: AFP PHOTO / ROMEO GACAD
FLERE REDDET: Indonesiske fiskere har hjulpet over 100 båtflyktninger i land, mens rundt 400 fortsatt befinner seg utenfor kysten av Aceh-provinsen. Foto: AFP PHOTO / ROMEO GACAD Vis mer

De får ikke statsborgerskap, og blir ilagt reiserestriksjoner i landet.

Landet har så langt nektet for å ha ansvar for flyktningkatastrofen i området og har fortsatt ikke avklart om de vil delta på et regionalt krisemøte i regi av Thailand i slutten av mai.

(NTB-Reuters-AFP).

<strong> ENDELIG NOE Å SPISE:</strong>  Rohingya-barn får kjeks etter å ha kommet i land i Julok i Kuta Binje i Aceh-provinsen onsdag. Foto: Reuters/Beawiharta/NTB Scanpix.
ENDELIG NOE Å SPISE: Rohingya-barn får kjeks etter å ha kommet i land i Julok i Kuta Binje i Aceh-provinsen onsdag. Foto: Reuters/Beawiharta/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer