MYSTISK: Roman Federtsov har lastet opp flere hundre bilder av rare, vakre og skremmende dypvannsfisk han har fått i trålen sin. Bildene deles som ild i tørt gress på sosiale medier. Tør du å se? Foto: Video: Arne Hoem Vis mer Vis mer Vis mer

Mystisk fangst

Fiskeren har dratt opp hundrevis av mystiske fisk fra havets dyp

Når Roman drar opp trålen møter han det ene merkelige vesenet etter det andre. Nå deler han bildene av skapningene fra havets dyp. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Roman Federtsov (38) er russisk trålefisker. I trålen fra dypet dukker det opp alien-aktige fisker. Roman fotograferer fiskene og legger bildene ut på sin twitter-konto. Der har det tatt helt av.

Se Federtsovs fangst fra havets dyp i videoen øverst i saken.

Mystisk trålefangst

Fedortsov begynte å jobbe som fisker på tråler i 2000. Da han begynte å dra opp den ene merkelige skapningen etter den andre oppstod fascinasjonen for de mystiske - og vakre dypvannsfiskene. Likevel er russeren overrasket over at bildene vekker så stor oppsikt som de nå har gjort.

- Jeg tror folk liker det faktum at en vanlig sjømann, og ikke forskere av dypet, kan møte disse vakre fiskene, sier Federtsov til Dagbladet.

De fleste bildene er tatt i havområdene utenfor Murmansk, men Federtsov har tidligere fisket i havet utenfor både Mauretania og Marokko.

Ber følgerne om hjelp til å gjenkjenne artene

Med flere hundre bilder av rare, vakre og skremmende dypvannsfisk på Twitter-kontoen sin, sier det seg selv at Federtsovs liste over forskjellige fisk begynner å bli ganske lang. Nå har han bedt følgerne sine om hjelp.

- Noen fiskeslag kjenner jeg, men av og til trenger jeg hjelp fra følgerne.

Og hjelperne, de er mange, for på Twitter-kontoen sin har Federtsov nemlig over 112 000 potensielle hjelpere.

- Havmusa liker jeg spesielt godt

Selv om Federtsov først startet å jobbe på fisketrålen i 2000, har han alltid hatt en forkjærlighet for det som lever under havets overflate.

- Jeg har alltid vært interessert i undervanns-verdenen og det som lever der. Spesielt rare og uvanlige skapninger. Havmusa liker jeg spesielt godt, sier han til Dagbladet.

At de er rare og uvanlige er mildt sagt ingen overdrivelse. For landkrabber som deg og meg ser det meste skremmende fryktinngytende ut.