REDDET GUTTENS LIV: Gus Hutt, her med kona Sue, var virkelig på rett sted til rett tid. Foto: AP
REDDET GUTTENS LIV: Gus Hutt, her med kona Sue, var virkelig på rett sted til rett tid. Foto: APVis mer

Fiskeren trodde det var ei dokke som fløt i vannet. Så kom det en liten lyd

Gutten hadde kommet seg ut av foreldrenes telt helt på egen hånd.

Fiskeren Gus Hutt var på fisketur en morgen i oktober, på Matata Beach på New Zealand da han la merke til halvannet år gamle Malachi Whyte som fløt like ved nettet hans.

- Da han fløt forbi meg trodde jeg det var ei dokke. Selv da jeg strakte meg etter ham og tok tak i armen hans, trodde jeg det var det, forteller han til New Zealand Herald.

Han sier at barnet så ut som porselen, og det korte våte håret lå klistret til ansiktet hans.

- Men så lagde han en liten lyd. Jeg tenkte, herregud, dette er en baby, og den lever.

Hutt tror ikke han ville sett barnet hvis han hadde sjekket lina noen minutter seinere.

- Han var utrolig heldig. Men det var ikke meninga at han skulle gå nå, det var ikke hans tid, sier han ifølge Sky News.

Lykketreffet blir enda sterkere når Hutt forteller at valget av sted denne gangen var 100 meter unna hans vanlige område. Han ville aldri sett Marachi hvis han hadde vært der han pleier å være.

Ifølge eier av campingplassen, Rebecca Salter, hadde barnet vært så glad for å være på stranda, at han hadde åpnet teltet og gått bort til vannet mens foreldrene lå og sov.

Hutts kone meldte fra til campingplassens ansatte for å få tak i guttens foreldre. Marachis mor, Jessica Whyte, forteller om sin opplevelse av det hele.

- Campingsjefen spurte om vi hadde et lite barn. Så fortalte hun at noen hadde funnet en gutt i vannet. Det var helt forferdelig fra jeg hørte det og til jeg fikk se ham. Jeg tror ikke hjertet mitt fungerte, forteller hun.

Ambulansepersonell ble tilkalt, og gutten ble brakt til sykehus, men fikk dra hjem samme dag.