Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskeribladet legger seg flat for Per Sandberg etter kompiskvote-påstander

Sandberg skjelte ut journalisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskeribladet Fiskaren beskyldte fiskeriminister Per Sandberg (Frp) for å ha tildelt en økt torskekvote som en vennetjeneste. Nå beklager bladet og sier det ikke var grunnlag for beskyldningene.

Fiskeribladet Fiskaren publiserte i forrige uke en artikkel hvor det ble antydet at statsråden hadde gitt økt torskekvote til en venn.

Beklager på lederplass En uke senere kommer bladet med en beklagelse i form av en lederartikkel.

«Fiskeribladet Fiskaren har fått mye kritikk for omtalen av den nye instruksen og fiskeriminister Per Sandbergs rolle. Vårt mål har vært å belyse saksgangen rundt den omstridte instruksen.

I går fikk vi vite at instruksutkastet Sandberg vedtok forelå 22. desember, seks dager etter han fikk statsrådsjobben. Det viser seg at Sandberg ikke endret forslaget. Det er derfor ikke grunnlag for å beskylde statsråden for en vennetjeneste. Dette er informasjon vi har etterlyst i ti dager, og ikke fått før nå», skriver bladet.

Skjelte ut journalister Da bladets journalister ba om en kommentar til den opprinnelige saken i et videointervju, ga fiskeriministeren tydelig uttrykk for hva han syntes om oppslaget.

- Det er så elendig journalistikk at det burde gått inn i komibøkene. Det burde gått inn på Journalisthøgskolen som et eksempel på elendig journalistikk, tordnet Sandberg.

OPP I TRYNET PÅ JOURNALISTEN: Fiskeriminister Per Sandberg likte ikke å få kritiske spørsmål om sjømatmeldinga og hans angivelige kompisforhold. Nå beklager bladet. Foto: Fiskeribladet Fiskaren
OPP I TRYNET PÅ JOURNALISTEN: Fiskeriminister Per Sandberg likte ikke å få kritiske spørsmål om sjømatmeldinga og hans angivelige kompisforhold. Nå beklager bladet. Foto: Fiskeribladet Fiskaren Vis mer

Overfor Nordlys har fiskeriministeren onsdag kun en kort kommentar til saken.

- Jeg har en viktig jobb å gjøre, å skape en fremtidsrettet politikk for fremtidens viktigste næring. Det krever endringer for å møte morgendagens utfordringer. Noe mer har jeg ikke å tilføye, skriver Sandberg i en tekstmelding.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart