Fiskeridepartementet reduserer kongekrabbekvoten med 250 tonn

Etter at beregninger viser en nedgang i kongekrabbebestanden har Fiskeridepartementet satt ned neste års kvote med 250 tonn. Men kvoten er fremdeles stor.

REDUSERES: Kongekrabbekviten reduseres med 250 tonn. Her vises krabbens rogn fram. Foto: Heiko Junge / Scanpix .
REDUSERES: Kongekrabbekviten reduseres med 250 tonn. Her vises krabbens rogn fram. Foto: Heiko Junge / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tallene fra forskerne viser at ned har vært en nedgang i bestanden av kongekrabbe i det kvoteregulerte området øst i Finnmark. Dermed blir kvoten for neste år noe redusert.

- Selv om kvoten går litt ned vil det totale uttaket av kongekrabbe fortsatt være høyt. Vi ønsker at kongekrabben skal bidra til arbeidsplasser og lønnsomhet i flere kystsamfunn, uten at det blir en stor spredning av kongekrabbe utenfor det kvoteregulert området, sier statssekretær Veronica Pedersen Åsheim (Frp) i Nærings- og fiskeridepartementet.

Totalkvoten for hannkrabber er fastsatt til 1.750 tonn for neste år. Det er en nedgang med 250 tonn fra i år. For hunnkrabber er kvoten redusert til 100 tonn i 2018, fra 150 tonn i 2017. Gjeldende minstemål videreføres.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer