Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskeriministeren anmeldt etter lakserømming

Uklok utnevnelse, mener Oddekalv.

NY MINISTER: Den nye fiskeriministeren, Lisbeth Berg-Hansen (t.v.), får en klem av Sylvia Brustad  etter nøkkeloverrekkelsen  i Fiskeri og kystdepartementet tirsdag ettermiddag. Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix
NY MINISTER: Den nye fiskeriministeren, Lisbeth Berg-Hansen (t.v.), får en klem av Sylvia Brustad etter nøkkeloverrekkelsen i Fiskeri og kystdepartementet tirsdag ettermiddag. Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den nye fiskeriministeren Lisbeth Berg-Hansen (Ap) skulle gjerne sett at rømmingen av laks som oppdrettsselskapet hennes er anmeldt for, ikke hadde skjedd.


Mellom 5.000 og 10.000 oppdrettslaks rømte i september fra Berg-Hansens familiebedrift Sinkaberg-Hansen AS, der fiskeriministeren eier cirka 10 prosent av aksjene.

Det utløste anmeldelsen fra Norges Miljøvernforbund, som mener rømmingen er en av de største i Norge i år. Leder Kurt Oddekalv sier til NRK at utnevnelsen av Berg-Hansen ikke er klok.

- Vi har her en minister som ikke bare er anmeldt for en påstått ulovlighet av oss, men som også stadig vekk vil komme i habilitetskonflikt mellom oppdrettsnæringen og kystfiskerne, sier Oddekalv.

Den ferske fiskeriministeren sier til NRK at hun gjerne skulle sett at rømmingen ikke hadde hendt, i likhet med alle andre rømninger fra oppdrettsanlegg. Hun mener bedriften ikke kan lastes for at to kjettinger brast, og tar ikke anmeldelsen spesielt tungt .

- Det er mer eller mindre rutine at Miljøvernforbundet anmelder alle lakserømminger. Det jeg og selskapet forholder oss til, er at angjeldende myndigheter jobber med den saken, sier hun.

Statsråden opplyser at hun «har varslet statsminister Jens Stoltenberg og Statsministerens kontor om alle forhold som kan være interessante, inklusive at vi har hatt en rømming i selskapet som jeg er medeier i».

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling