Fiskeriministeren går av

Fiskeri- og sjømatsminister Geir Inge Sivertsen (H) ber fredag om å få gå av.

GÅR AV: Statsminister Erna Solberg synes at det er veldig leit at hennes fiskeriminister, Geir Inge Sivertsen, går av som følge av Dagbladets avsløringer om Sivertsens etterlønnsavtale. Video: Embla Augusta Hjort-Larsen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har i dag bedt statsminister Erna Solberg om å få gå av som fiskeri- og sjømatminister, sier fiskeriminister Geir Inge Sivertsen i en pressemelding.

Statsminister Erna Solberg sier at hun aksepterer Siversens avgang.

- Det vil bli et skifte av fiskeriminister, men han vil sitte til neste statsråd er på plass. Jeg synes det er veldig leit at han går av, men har forståelse for at det har utviklet seg til en veldig vanskelig situasjon, sier statsministeren.

Tidligere fredag fremmet SV mistillitsforslag mot fiskeriministeren.

Dagbladet avslørte i forrige uke at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) fikk 120 000 i ordfører-etterlønn samtidig som han mottok full lønn i sin jobb som statssekretær.

Sivertsen mottok også dobbel lønn fra det offentlige i fjor høst.

- Tatt all fokus

- Sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring. Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer