VIL BLI FYLKESMANN: Fiskeriminister Elisabeth Aspaker har søkt på stilling som fylkesmann i Troms. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
VIL BLI FYLKESMANN: Fiskeriminister Elisabeth Aspaker har søkt på stilling som fylkesmann i Troms. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Fiskeriministeren søker ny jobb

Statsråd Elisabeth Aspaker (H) vil bli fylkesmann i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fiskeriminister Elisabeth Aspaker har søkt på ny jobb som fylkesmann i Troms, ifølge nettstedet E24.

Dette går fram av søkerlista som ble offentliggjort i dag.

Etter det Dagbladet erfarer, skal det imidlertid ikke være planlagt en omrokering i regjeringen.

I en pressemelding bekrefter Aspaker at hun ikke ønsker seg ut av Nærings- og fiskeridepartementet.

- Jeg ser at dette kan skape spekulasjoner rundt min posisjon som statsråd. La meg derfor slå fast at jeg fortsetter som fiskeriminister, uansett hva som blir utfallet av søkeprosessen. Jeg kan for øvrig ikke tiltre som fylkesmann i Troms så lenge jeg også er stortingsrepresentant, skriver hun.

- Likefullt, det er viktig å forberede seg på at det venter et liv også etter politikken. Når Fylkesmannsembetet i hjemfylket mitt nå lyses ledig, kunne jeg ikke la denne anledning til å søke gå fra meg. For en som er genuint opptatt av samfunnsutvikling, vet hvilke oppgaver fylkesmannen har og kjenner fylket så godt, vil en slik stilling gi alle muligheter til å få arbeide med noe som interesserer meg også den dagen jeg forlater rikspolitikken.

Frp's stortingsrepresentant Øyvind Korsberg er annen en av de sju søkerne.