VIL VURDERES: Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) vil be om en juridisk vurdering av sin habilitet i forbindelse med behandlingen av en gebyrsak med tilknytning til oppdrettsnæringen. Foto: SCANPIX
VIL VURDERES: Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) vil be om en juridisk vurdering av sin habilitet i forbindelse med behandlingen av en gebyrsak med tilknytning til oppdrettsnæringen. Foto: SCANPIXVis mer

Fiskeriministeren usikker på sin egen habilitet

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) vil be om en juridisk vurdering av sin habilitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) vil be om en juridisk vurdering av sin habilitet i forbindelse med behandlingen av en gebyrsak med tilknytning til oppdrettsnæringen.

Dette framgår av svarene på tre spørsmål som Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité stilte tirsdag. Svarene ble oversendt komiteen fredag kveld.

Gebyrsaken dreier seg om en ny forskrift som før jul i fjor førte til at en oppdretter i Nord-Norge fikk et kjempegebyr for å ha for mye laks i merdene. Han klaget til Sivilombudsmannen som ba departementet vurdere om forskriften er i strid med Grunnlovens paragraf 96 om at ingen kan dømmes uten etter lov og dom.

Etter den tid har alle tilsvarende gebyrer blitt lagt på vent inntil sakens rettslige side er avklart. Blant de bedriftene som har gebyr «på vent» er selskap der statsråden har betydelige eierinteresser.

- Jeg vil be lovavdelingen i Justisdepartementet foreta en habilitetsvurdering, og deretter vil jeg ta stilling til spørsmålet. Inntil min habilitet er avklart, vil jeg ikke delta i behandlingen av saken, sier Berg-Hansen i sitt svar. (NTB)