Fiskeriministerens bror anmeldt for fiskejuks

Fiskebåtskipper Kåre Ludvigsen er anmeldt for fiskejuks. Fiskeriministerens bror skal ha unnlatt å rapportere om en seifangst på 17 tonn, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Fiskeridirektoratet i Troms som har anmeldt Ludvigsen etter at han skal ha levert en fangst på 47 tonn men bare rapportert 30 tonn. Kåre Ludvigsen er bror av fiskeriminister Svein Ludvigsen (H). Han er også nestleder i Norges Sildesalgslag og har flere ganger stått fram og advart mot fiskejuks.

Kåre Ludvigsen hevder han er ukjent med anmeldelsen og vil ikke kommentere saken før han kjenner innholdet i den.

Fiskeriminister Svein Ludvigsen sier imidlertid at kontrollverket og rettsapparatet vil behandle saken på vanlig måte.

- Ethvert tilfelle, uavhengig av hvem som er ansvarlig for slik kriminalitet i fiskerinæringen, er uakseptabelt. Jeg tar sterkt avstand fra uetisk framtreden i næringen, sier fiskeriministeren til NRK.

Han framholder at norske myndigheter satser tungt på å avsløre fiskejuks, og at anmeldelsen mot broren er et eksempel på at man er i ferd med å komme problemet til livs.

Kåre Ludvigsen var leieskipper på båten «Gullringnes» som drev notfiske etter sei. I begynnelsen av september leverte han en seifangst i Karlsøy. Der var Fiskeridirektoratets kontrollør og kunne konstatere at levert fangst ikke stemte med det som var oppgitt i fangstdagboka. Der sto det ikke 47 tonn, men bare 30 tonn. Fangstverdien av den underrapporterte fisken utgjør om lag 50.000 kroner.

(NTB)