Fiskerne kjølhaler miljøvernere

Fiskerne mener norsk miljøbevegelse er uvitende landkrabber - og farer med torske-løgner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Lederen i Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen, triumferer etter at havforskerne har anbefalt økte torskekvoter i 2005. Han mener dette er beviset på at Naturvernforbundet, Natur & Ungdom og WWF Norge i lang tid har spredt desinformasjon om torskebestanden i Barentshavet.

-  Det er bare forskere og fiskere som kan påberope seg praktisk kompetanse om torsken - likevel uttaler miljøvernerne seg i hytt og vær. Bellona er de eneste som har vist edruelighet, mener Nilsen.

For halvannen måned siden la WWF fram en rapport der det het at den norsk-arktiske torskebe-standen er «sterkt svekket av overfiske».

Like etter konstaterte det internasjonale havforskingsrådet det stikk motsatte.

-  Det viser jo at WWF er helt på jordet. Torsken lever i beste velgående. Men miljøvernere har gang på gang spådd torskens undergang. De har påstått at fisket er utenfor kontroll. Det har skadet fiskerne og fiskerinæringas omdømme, nasjonalt og internasjonalt, sier Nilsen, og viser til at miljøvernere har markedsmakt:

Stadig flere forbrukere velger bort fisk fra områder der forvaltningen ikke er bærekraftig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.