Fiskestangpynta juletre

Kjell Rune Strømstad (34) klatret sjøl opp i 30 meter høyt hagetre med fiskestang for å pynte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du pynta huset utendørs til jul? Send ditt bilde merket kodeord «julehus» til 2400 eller på e-post til julehus@dagbladet.no.

(Dagbladet): «God jul, kjør fint» lyser flere hundre hvite lys fra hagen til  Kjell Rune Strømstad (34) i Evje og Hornnes kommune i i Aust-Agder.

KLATRA TIL TOPPS:  Kjell Rune Strømstad (34) klatra i toppen av treet i hagen sin, og fikk plassert julelyselenkene ved bruk av fiskestang. Til tross for at fjorårets strømregning kom på 3000 kroner, mener han lyspyntinga er verdt det. Foto: Privat
KLATRA TIL TOPPS: Kjell Rune Strømstad (34) klatra i toppen av treet i hagen sin, og fikk plassert julelyselenkene ved bruk av fiskestang. Til tross for at fjorårets strømregning kom på 3000 kroner, mener han lyspyntinga er verdt det. Foto: Privat Vis mer

Huset er et av tre i «svingen», fem mil fra Kristiansand i retning Haukeli, rett ved riksvei ni, eller Stetsdalsveien som veien gjerne kalles.

- «God jul, kjør fint» er nytt av året, og nå bremser folk ned for å se. På den måten har vi gjort litt i tillegg til å pynte, sier Strømstad til Dagbladet.

Kommunetre-konkurranse Men det mest oppsiktsvekkende ved julehushagen til Strømstad er imidlertid det 30 meter høye grantreet. Hvite lenker av lys henger ned fra alle kanter, og i toppen er en blå stjerne plassert. I huset bor Strømstad med sine tre barn mellom tre og tolv år.

JULEHUS:  Riksvei ni går rett forbi huset til familien Strømstad. Foto: Privat
JULEHUS: Riksvei ni går rett forbi huset til familien Strømstad. Foto: Privat Vis mer

- Jeg kjøpte huset for to år siden, og i fjor, det første året jeg pynta, var målet å ta kommunetreet i Evje sentrum. Det gjorde jeg med treet mitt, sier han og viser til en lokal  konkurranse hvor treet ble kåret til kommunens fineste juletre. 

I går dekket et 15 centimeter lag snø bakken i julehagen.

KLATREMUS:  Kjell Rune Strømstad (34) har sjøl klatret til toppen av treet sitt for å henge opp lysene. Foto: Privat
KLATREMUS: Kjell Rune Strømstad (34) har sjøl klatret til toppen av treet sitt for å henge opp lysene. Foto: Privat Vis mer

- Jeg klarte til topps i treet sjøl, og måtte kappe vekk noen greier på vei opp. Jeg har ikke høydeskrekk, jeg har vel heller det stikk motsatte. Jeg liker å klatre, sier den uredde julehuspynteren videre.

På toppen av stammen pynta han treet ved hjelp av en fiskestang for å unngå at lyslenkene skulle krølle seg.

- Gal pappa I hagen er det også plassert en tre meter høy oppblåstbar snømann, men etter fjorårets sesong var pumpa ødelagt.

LYSTENNING:  Da julelysene ble tent 1. desember i år, møtte rundt 100 personer opp til gløgg, kaffe og kake. Foto: Privat
LYSTENNING: Da julelysene ble tent 1. desember i år, møtte rundt 100 personer opp til gløgg, kaffe og kake. Foto: Privat Vis mer

- På sommerferie i Danmark fikk jeg tak i en vifte til et hoppeslott som kunne brukes til snømannen. Men jeg måtte kjøpe hele hoppeslottet også, noe barna mine ble veldig fornøyde med, sier han, og fortsetter:

- Du er gal papp, sier dem.

GOD JUL, KJØR FINT:  Står skrevet med bittesmå lys i hagen, ut mot riksvei ni, eller Stetsdalsveien, mellom Kristiansand og Haukeli. Foto: Privat
GOD JUL, KJØR FINT: Står skrevet med bittesmå lys i hagen, ut mot riksvei ni, eller Stetsdalsveien, mellom Kristiansand og Haukeli. Foto: Privat Vis mer

Strømstad forteller at han har fått mange fine tilbakemeldinger på julehuset sitt. En barnehage i området pleier å komme på tittebesøk titt og ofte, forteller han.

Da lysene for første gang i år ble skrudd på, inviterte Strømstad sambygdingene via Facebook til gløgg, bålkokt kaffe og kake.

GLØGGKOS:  Kaffe ble kokt på bålet 1. desember. Foto: Privat
GLØGGKOS: Kaffe ble kokt på bålet 1. desember. Foto: Privat Vis mer

100 store og små opp for å se på treet.

- Årets pynt er planlagt siden jula i fjor. Jeg prøver å holde meg til litt like farger, slik at det ikke blir altfor rotete. Nå er de fleste av lysene i hvitt og hvittblått, sier han.

JULENISSE:  En liten gutt titter opp på nissen. Foto: Privat
JULENISSE: En liten gutt titter opp på nissen. Foto: Privat Vis mer

- Det er veldig mange biler som stopper og ser, og det er moro.

Har du pynta huset utendørs?

Send ditt bilde merket kodeord «julehus» til 2400 eller på e-post til julehus@dagbladet.no.

Fortell gjerne hvor i landet bildet er tatt og hvem du er.

Vi vil så kåre en vinner som får et gavekort på kroner 5000.

Det nest beste huset vil få en Geneva Model XS, et bærbare audiosystem, til en verdi av kroner 1700.

Vinnerne vil bli kunngjort i avisa og på nett 24. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer