Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiskestangpynta juletre

Kjell Rune Strømstad (34) klatret sjøl opp i 30 meter høyt hagetre med fiskestang for å pynte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du pynta huset utendørs til jul? Send ditt bilde merket kodeord «julehus» til 2400 eller på e-post til julehus@dagbladet.no.

(Dagbladet): «God jul, kjør fint» lyser flere hundre hvite lys fra hagen til  Kjell Rune Strømstad (34) i Evje og Hornnes kommune i i Aust-Agder.

KLATRA TIL TOPPS:  Kjell Rune Strømstad (34) klatra i toppen av treet i hagen sin, og fikk plassert julelyselenkene ved bruk av fiskestang. Til tross for at fjorårets strømregning kom på 3000 kroner, mener han lyspyntinga er verdt det. Foto: Privat
KLATRA TIL TOPPS: Kjell Rune Strømstad (34) klatra i toppen av treet i hagen sin, og fikk plassert julelyselenkene ved bruk av fiskestang. Til tross for at fjorårets strømregning kom på 3000 kroner, mener han lyspyntinga er verdt det. Foto: Privat Vis mer

Huset er et av tre i «svingen», fem mil fra Kristiansand i retning Haukeli, rett ved riksvei ni, eller Stetsdalsveien som veien gjerne kalles.

- «God jul, kjør fint» er nytt av året, og nå bremser folk ned for å se. På den måten har vi gjort litt i tillegg til å pynte, sier Strømstad til Dagbladet.

Kommunetre-konkurranse Men det mest oppsiktsvekkende ved julehushagen til Strømstad er imidlertid det 30 meter høye grantreet. Hvite lenker av lys henger ned fra alle kanter, og i toppen er en blå stjerne plassert. I huset bor Strømstad med sine tre barn mellom tre og tolv år.

JULEHUS:  Riksvei ni går rett forbi huset til familien Strømstad. Foto: Privat
JULEHUS: Riksvei ni går rett forbi huset til familien Strømstad. Foto: Privat Vis mer

- Jeg kjøpte huset for to år siden, og i fjor, det første året jeg pynta, var målet å ta kommunetreet i Evje sentrum. Det gjorde jeg med treet mitt, sier han og viser til en lokal  konkurranse hvor treet ble kåret til kommunens fineste juletre. 

I går dekket et 15 centimeter lag snø bakken i julehagen.

KLATREMUS:  Kjell Rune Strømstad (34) har sjøl klatret til toppen av treet sitt for å henge opp lysene. Foto: Privat
KLATREMUS: Kjell Rune Strømstad (34) har sjøl klatret til toppen av treet sitt for å henge opp lysene. Foto: Privat Vis mer

- Jeg klarte til topps i treet sjøl, og måtte kappe vekk noen greier på vei opp. Jeg har ikke høydeskrekk, jeg har vel heller det stikk motsatte. Jeg liker å klatre, sier den uredde julehuspynteren videre.

På toppen av stammen pynta han treet ved hjelp av en fiskestang for å unngå at lyslenkene skulle krølle seg.

- Gal pappa I hagen er det også plassert en tre meter høy oppblåstbar snømann, men etter fjorårets sesong var pumpa ødelagt.

LYSTENNING:  Da julelysene ble tent 1. desember i år, møtte rundt 100 personer opp til gløgg, kaffe og kake. Foto: Privat
LYSTENNING: Da julelysene ble tent 1. desember i år, møtte rundt 100 personer opp til gløgg, kaffe og kake. Foto: Privat Vis mer

- På sommerferie i Danmark fikk jeg tak i en vifte til et hoppeslott som kunne brukes til snømannen. Men jeg måtte kjøpe hele hoppeslottet også, noe barna mine ble veldig fornøyde med, sier han, og fortsetter:

- Du er gal papp, sier dem.

GOD JUL, KJØR FINT:  Står skrevet med bittesmå lys i hagen, ut mot riksvei ni, eller Stetsdalsveien, mellom Kristiansand og Haukeli. Foto: Privat
GOD JUL, KJØR FINT: Står skrevet med bittesmå lys i hagen, ut mot riksvei ni, eller Stetsdalsveien, mellom Kristiansand og Haukeli. Foto: Privat Vis mer

Strømstad forteller at han har fått mange fine tilbakemeldinger på julehuset sitt. En barnehage i området pleier å komme på tittebesøk titt og ofte, forteller han.

Da lysene for første gang i år ble skrudd på, inviterte Strømstad sambygdingene via Facebook til gløgg, bålkokt kaffe og kake.

GLØGGKOS:  Kaffe ble kokt på bålet 1. desember. Foto: Privat
GLØGGKOS: Kaffe ble kokt på bålet 1. desember. Foto: Privat Vis mer

100 store og små opp for å se på treet.

- Årets pynt er planlagt siden jula i fjor. Jeg prøver å holde meg til litt like farger, slik at det ikke blir altfor rotete. Nå er de fleste av lysene i hvitt og hvittblått, sier han.

JULENISSE:  En liten gutt titter opp på nissen. Foto: Privat
JULENISSE: En liten gutt titter opp på nissen. Foto: Privat Vis mer

- Det er veldig mange biler som stopper og ser, og det er moro.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!