Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fisket 15 meter unna liket av Linda

Spesialetterforsker Arnt Marvin Fuglaas var på fisketur 15 meter unna stedet der liket av Linda Didriksen ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under Hålogaland lagmannsretts befaring i Linda-saken i dag besøkte retten Storvikskaret der den drepte Linda Didriksen ble funnet i juni 2001. Hun var skjult i terrenget, og hun var så godt skjult at spesialetterforsker Fuglaas ikke oppdaget henne selv om han var like ved.

Det var aktor, førstestatsadvokat Geir Fornebo, som under befaringen spurte Fuglaas om ikke han hadde fisket i elva som renner noen få meter nedenfor funnstedet. Fuglaas bekreftet at han sammen med sønnen og bikkja hadde vært på fisketur der i juli eller august 2000. Linda forsvant 1. juni 2000.

- Hvor langt unna funnstedet fisket dere?, spurte aktor.

- Det kan vel ha vært 15 meter mellom oss. Vi fisket på andre siden av bekken, kunne spesialetterforskeren opplyse.

Arnt Marvin Fuglaas sto sentralt i letingen etter Linda Didriksen. Et knapt år senere ble Linda funnet. Hennes nå 22 år gamle samboer ble raskt siktet og etter hvert tiltalt for drapet. Hålogaland lagmannsrett behandler nå ankesaken etter at Salten tingrett i februar frikjente ham for drapstiltalen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media