Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fisket 16 meter fra liket

Fire uker etter at Linda forsvant, stod en sentral politietterforsker og fisket 15 meter fra funnstedet. Uten å oppdage liket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORVIKSKARET (Dagbladet): Politiførstebetjent og hobbyfisker Arnt Fuglaas fortalte retten dette i går, etter å ha geleidet de impliserte til stedet hvor Linda ble funnet.

I retten er Fuglaas aktors bisitter. Ved befaringen i Gildeskål og Meløy i går, hadde han rollen som omviser. Ansatt ved Meløy lensmannskontor er han Linda-sakens kanskje mest sentrale etterforsker.

Aktor, førstestatsadvokat Geir Fornebo, er ikke i tvil om utfallet dersom Fuglaas hadde oppdaget liket.

- Drapsalarmen ville gått med én gang. Vi kunne ha fastslått dødsårsaken og gått i gang med teknisk og taktisk etterforskning så tidlig at saken trolig ville blitt oppklart, mente Fornebo.

Fuglaas fortalte lagmannsretten at han fisket på motsatt side av Auselva med sine to barn. Den vesle elva gjør en bøy og tar form av en liten kulp på skrå over funnstedet. Familiens hund var med, uten på få ferten av liket. Det kan, ifølge Fuglaas, skyldes vindretningen. At han selv ikke oppdaget det, kan forklares med tett vegetasjon, samt at funnstedet ligger delvis skjult fra nesten alle synsvinkler.

- Kan liket ha blitt plassert på funnstedet etter at Fuglaas var der?

- Nei. Vi legger til grunn at liket ble plassert ut i terrenget 1. juni 2000, sa aktor Fornebo.

Arnt Fuglaas inntar vitneboksen i dag, og ville ikke uttale seg til media.

FISKET VED FUNNSTEDET: Politiførstebetjent Arnt Fuglaas (nærmest) på funnstedet i går, hvos han selv sto og fisket i månedsskiftet juni/juli 2000. Fuglaas etterforsket da forsvinningen. Aktor Geir Fornebo (bak) tror drapet ville vært oppklart om Fuglaas hadde sett liket.<P>Foto: Hilde Unosen<P>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media