FØLER SEG LURT: Investoren Øystein Stray Spetalen liker ikke å føle at han er blitt lurt. Foto: MORTEN PEDERSEN
FØLER SEG LURT: Investoren Øystein Stray Spetalen liker ikke å føle at han er blitt lurt. Foto: MORTEN PEDERSENVis mer

Fisket billige aksjer - solgte til Spetalen med gevinst

- Jeg tror ikke han lurer meg mer enn en gang, sier investoren Øystein Stray Spetalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15. januar 2013 meldte styreleder Øystein Stray Spetalen, i Saga Tankers, at han hadde kjøpt 26.429.009 aksjer i selskapet til kurs på 2,40 kroner. Det kostet ham 63,4 millioner kroner. Selgeren var Arne Blystad, som satt på 30,28 prosent av aksjene i selskapet.

Etter denne transaksjonen satt Spetalen på 82.407.213 aksjer i selskapet, og en eierandel på 94,96 prosent. Med mer enn 90 prosent av aksjene hadde han også plikt til å løse ut de resterende aksjonærene.

- Jeg gjorde en «trade» I dette farvannet har aksjeinvestoren Svend Egil Larsen, i følge Finansavisen, kjøpt Saga Tankers-aksjer i markedet til kurser under 2,4 kroner og solgt dem videre til Spetalen til en høyere pris.

I vinter kjøpte han for eksempel tilsammen 193.150 aksjer i markedet og solgte dem videre til Spetalen den 7. mars, med en ukjent gevinst.

- Jeg gjorde en "trade" ved å kjøpe aksjer i markedet til lave kurser for å kreve innløsning av Øystein Stray Spetalen til høyere kurs, sier Larsen til Finansavisen i dag, og hevder at han ikke gjorde noe annet enn det Stray Spetalen har gjort gjennom sin vellykkede investorkarriere.

Kjøper billig Siden 15. januar i år viser omsetningsoversikter fra børsen at aksjen er blitt omsatt flere ganger i små volum på 2,3 kroner.

Larsen har fortsatt å kjøpe aksjer i markedet og den 4. april satt han med 453.876 aksjer i Saga Tankers, som han har forsøkt å selge til Spetalen.

Nå nekter imidlertid Spetalen å la seg lure mer, og vil ikke betale mer enn 2,10 kroner aksjen.

- Larsen klarte å lure robotene på børsen flere ganger. Jeg tror ikke han lurer meg mer enn en gang, sier Spetalen til HegnarOnline.

Svend Egil Larsen er også kjent fra den såkalt robothandelsaken, der han og Peder Veiby ble dømt i Tingretten og senere frikjent i Lagmannsretten for å ha lurt aksjerobotene på børsen.

Larsen har avslått tilbudet fra Spetalen på 2,1 kroner aksjen og Finansavisen skriver at han ber om rettslig skjønn av verdien på aksjene.

Les også: Pengene regner over Spetalens gærne menn