Fisketur endte i tragedie

En 70-årig mann omkom, og hans 72-årige kamerat er savnet etter en fisketur på Solevatn i Nedre Eggedal i Sigdal kommune i Buskerud mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en nevø av 72-åringen som ble bekymret da mennene ikke kom tilbake fra fisketuren mandag. Han gikk for å lete etter dem, og fant båten kantret 20-30 meter fra land på vestsiden av vannet. 70-åringen ble funnet livløs under båten, og gjenoppliving ble forsøkt uten resultat.

- Vi fikk meldingen klokka 21.12, og to helikoptre fra Luftambulansen ble da sendt ut for å søke etter den savnede mannen. Dykkere fra Oslo Brannvesen og det lokale hjelpekorpset har også deltatt i søket men samtlige avsluttet letingen uten resultat klokka 00.30. Søket vil gjenopptas mandag morgen av blant annet politihelikoptre, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Einar Bottolfs.

Den savnede 72-åringen er opprinnelig fra Nedre Eggedal, men bosatt i Øvre Eiker. Den omkomne 70-åringen er fra Østfold. Været skal ha vært bra i området, men temperaturen krøp under nullpunktet mandag kveld. Båten de fisket fra er en 12-14 fots plastbåt med liten påhengsmotor.

Solevatnet er omtrent hundre meter bredt på det bredeste, og rundt en halv kilometer langt. Det ligger langs riksvei 287 mellom Prestfoss og Eggedal i Sigdal kommune. Vannet skal ha vært om lag 60-70 meter dypt der båten ble funnet.