Fittstim-mannen går av etter fyllekjøring

Tidligere LO-boss i Sverige, Stig Malm, gikk fredag av som styreformann i biltilsynet da det ble kjent at han hadde mistet lappen for fyllekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malm var mannen bak uttrykket «fittstim», som svenske nyfeminister kalte boken som startet feministbølgen i fjor sommer. Den gangen var karakteristikken myntet på det sosialdemokratiske kvinneforbundet.

Nå er den tidligere LO-sjefen igjen i trøbbel. Tidlig fredag ble det kjent at han var dømt for fyllekjøring og at han hadde blitt fratatt sertifikatet. Malm fakset sin oppsigelse til næringsminister Björn Rosengren noen timer senere, ifølge NTB.

Det var i februar i år at Malm ble tatt i en politikontroll utenfor Uppsala. Han hadde drukket alkohol på en fest kvelden før, men var overbevist om at han hadde rukket å forbrenne alkoholen i løpet av de 18 timene som hadde gått. Likevel viste politiets test at han hadde en promille på 0,6.

Malm mener at det er best for det svenske biltilsynet at han går, nå som historien har blitt kjent. Han er imidlertid bitter over å ha blitt hengt ut i svenske medier, og mener at det er noen som ikke liker ham som må ha tipset Svenska Dagbladet.

Malm har vært ute i hardt vær før. Han var toppleder i LO i 20 år før han ble tvunget ut av sjefsstolen. En av de første skandalene handlet om hvordan datteren hans fikk en leilighet uten å stå i boligkø.