SOM HALVANNEN GOLFBALL: Det markerte området viser hvor stor lille Myas hevelse var på sitt mest omfattende. Fjæra kom ut gjennom det rødeste området. Foto: TRAVIS MORISSE / HUTCHINSON NEWS / AP / NTB SCANPIX
SOM HALVANNEN GOLFBALL: Det markerte området viser hvor stor lille Myas hevelse var på sitt mest omfattende. Fjæra kom ut gjennom det rødeste området. Foto: TRAVIS MORISSE / HUTCHINSON NEWS / AP / NTB SCANPIXVis mer

Fjær kom ut av halsen på lille Mya

Ingen skjønte hva den svære hevelsen var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verken foreldrene eller legene skjønte hvorfor lille Mya (7 md.) hadde en raskt voksende hevelse på halsen - inntil en barnelege til slutt trakk ut ei 5 cm lang svart fjær fra hevelsen, skriver nyhetsbyrået AP.

Fikk antibiotika Aaron og Emma Whittington fra Hutchinson i Kansas tok datteren til sykehus lørdag, da et område på venstre side av halsen begynte å svulme opp. Legene trodde det dreide seg om en hoven kjertel, og sendte småbarnsfamilien hjem med antibiotika.

Men hevelsen fortsatte å vokse, og bestemoren tok Mya med tilbake til sykehuset etter at ei «kvise» vokste fram på toppen av det hovne området - som nå var på størrelse med halvannen golfball.

Legen trodde nå det kunne være en bakterieinfeksjon i en lymfekjertel, og tegnet merker rundt det hovne området for å kartlegge en eventuell videre vekst. «Kvisa» ble stukket hull på.

Mandag skrapet legen bort ei sårskorpe som hadde dannet seg der «kvisa» hadde vært. Etterpå oppdaget foreldrene noe spisst inni såret, men lot det være.

Det var ikke før på kvelden at barnelegen til slutt tok tak i det spisse og dro ut fjæra.

Lå på dunpute Aaron og Emma tror Mya for flere måneder siden svelget fjæra da hun lå på ei dunpute i senga deres. De tror videre at fjæra stakk seg gjennom svelget, og at kroppen tvang den mot hudoverflata på halsen.

- Hun har fiklet med venstre side av ansiktet i et par måneder, sier Emma - som trodde det dreide seg om at ungen var i ferd med å få tenner, eller at hun hadde en ørebetennelse.

Legen tror Mya har hatt det smertefullt på grunn av fjæra, men foreldrene sier hun bare har grått når sykepleierne har trykket på det hovne området.

Problemene er imidlertid ikke helt over; fremdeles har Mya en kul på 4 cm inni hevelsen. Dersom den ikke går i oppløsning av seg selv, må den opereres ut.

Den mistenkte dunputa har ifølge Aaron og Emma ikke vært i bruk på flere måneder. Nå går den i søpla.