Fjærvoll avgjør regjeringens skjebne?

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll må overbevise om at han verken har brutt informasjonsplikten eller feilinformert Stortinget når han møter til åpen høring om fusjonen mellom Telenor og Telia i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen før den viktige høringen krysset Fjærvolls partifeller og venner i regjeringspartiene fingrene for den hardt prøvende samferdselsministeren. I utgangspunktet tror de ikke regjeringen har håndtert Telenor-Telia-saken på en måte som vil true regjeringens stilling.

Arbeiderpartiets Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har brukt helga på å forberede høringen. Det samme har Høyres Oddvard Nilsen gjort. Dagen i dag brukte de til de siste forberedelser.

Kryssforhøret vil dreie seg om to hovedspørsmål: Har regjeringen gitt Stortinget dekkende og sanne opplysninger om de forholdene det var viktig for Stortinget å vite noe om før de folkevalgte tok stilling til sammenslåing av Telenor og Telia. Og har regjeringen ivaretatt eierinteressene i selskapet tilfredsstillende. Flere titalls milliarder kroner kan ha gått tapt for det norske samfunnet som følge av fusjonsfiaskoen, har opposisjonen antydet.

(NTB)