Fjærvoll uten jobb

Eks-samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll (53) er arbeidsløs, og står uten et eneste jobbtilbud. 17. juni er det slutt på etterlønna fra regjeringen. Da må han stille i køen på arbeidskontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dag Jostein Fjærvoll vandrer i fjæra i Stokmarknes. For første gang i sitt liv er han uten jobb. Etter 12 år som stortingsrepresentant, og det siste året som forsvarsminister og samferdselsminister, har han ingen jobb eller jobbtilbud. Han sa opp jobben som rektor på skolen da han var statsråd, etter å ha hatt permisjon i 15 år.

Levd livet

- Har jeg ikke fått meg jobb innen 17. juni, må jeg vel stille i køen på arbeidskontoret, sier Fjærvoll til Dagbladet, i sitt første intervju etter at han gikk av som statsråd. I tida etter regjeringsskiftet har Fjærvoll «ladet batteriene» og levd livet. Han har vært på cruise til Shetland/Orknøyene og i Middelhavet uten å bli solbrent. Der var han visstnok den eneste som alltid gikk i dressbukse. Før ville alle snakke med ham og høre hva han mente. Han var en anonym politiker som ble statsrådkjendis. Men nå er det knapt noen som husker hva han heter. Han blir heller ikke nedringt av hodejegere. - Hva vil du helst jobbe med? - Jeg er åpen for det meste. Noen må da ha bruk for mine kunnskaper og erfaringer, sier Fjærvoll. Han ønsker fortsatt å bo i Stokmarknes. Der har arbeidsformidlingen mest behov for arbeidere i fiskeindustrien.

Egen PR-agent

- Det er jeg neppe kvalifisert for, sier Fjærvoll med et smil. Dag Jostein Fjærvoll likte perioden som statsråd. - Jeg er mest fornøyd med at jeg fikk til fusjonen mellom DnB og Postbanken, sier Fjærvoll. Det jeg likte minst, var den enorme personfokuseringen i media. Skulle jeg bli statsråd igjen, kunne jeg trenge en egen PR-agent. Fjærvoll innrømmer at han nærmest drev rovdrift på seg selv som statsråd.

Enorm overgang

- Utrolig nok holdt kropp og sjel selv når det blåste som verst, sier Fjærvoll. Jeg fikk telefoner til alle døgnets tider. Alle skulle ha en bit av meg, og det gikk nok ut over familien. - Men du lengter tilbake til politikersirkuset? - Overgangen fra statsråd til eksstatsråd var enorm. Derfor var det med vemod jeg leverte fra meg ID-kortet, nøklene til regjeringskontorene, mobiltelefonene og ruslet hjem til hybelen for å pakke, sier Fjærvoll.