I RUINER: Denne fjellandsbyen som ligger like ved jordskjelvets episenter er fullstendig ødelagt. Bildet er publisert av Nepals tidligere statsminister, Baburam Bhattarai på Facebook.
I RUINER: Denne fjellandsbyen som ligger like ved jordskjelvets episenter er fullstendig ødelagt. Bildet er publisert av Nepals tidligere statsminister, Baburam Bhattarai på Facebook.Vis mer

Fjellandsby nær utslettet av jordskjelvet

Helikopterbilder viser ødeleggelsene rett ved episenteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere statsminister i Nepal, Dr. Baburam Bhattarai har i natt publisert bilder på sin offisielle Facebook-side som viser de enorme ødeleggelsene etter jordskjelvet som rammet landet lørdag formiddag med en styrke på 7,9.

Bildene, som er tatt fra lufta, viser hvordan den lille fjellandsbyen i Gorkha-regionen, like ved skjelvets episenter, er nær utslettet.

Ødelagte veier Ifølge Daily Mail er så langt 47 mennesker bekreftet drept i landsbyen, men det er ventet at dette tallet vil stige.

Landsbyen er en av flere fjell-landsbyer nær episenteret, som redningsmannskaper foreløpig har hatt vanskeligheter med å komme seg fram til, skriver nyhetsbyrået AP.

Veiene er ødelagt eller sperret av ras, og framkommeligheten liten.

Dødstallene stiger Så langt er totalt 3218 mennesker bekreftet drept i skjelvet, som er regionens kraftigste jordskjelv på over 80 år. Over 1000 av de døde skal ha befunnet seg i hovedstaden Katmandu.

Fortsatt tror de nepalske myndighetene at dødstallene vil fortsette å stige, og frykter at mer enn 4000 menneskeliv har gått tapt.

Røde Kors anslår at 50 000 er skadet etter jordskjelvet. Mange har fremdeles status som savnet.

JORDRAS: Flere jordras har gjort framkommeligheten inn til mange av de rammede fjellandsbyene vanskelig. Bildet er publisert av Nepals tidligere statsminister, Baburam Bhattarai på Facebook.
JORDRAS: Flere jordras har gjort framkommeligheten inn til mange av de rammede fjellandsbyene vanskelig. Bildet er publisert av Nepals tidligere statsminister, Baburam Bhattarai på Facebook. Vis mer

Ifølge en norsk jordskjelvekspert, er det dårlige hus, og ikke selve skjelvet som dreper.

Fulle sykehus I går landet de første store nødhjelpssendingene på flyplassen i Katmandu. Samtidig ble det kjent at Norge sender et eget redningsteam til Nepal.

Røde Kors skal også sende et feltsykehus med operasjonsstue og feltsenger til Katmandu.

- Det kommer rapporter om at sykehusene overflommes, og at hjelpen konsentreres i Katmandu. Røde Kors vil ha fokus på steder som foreløpig ikke har fått hjelp, sier representanter for Røde Kors.

Det aller kraftigste skjelvet som noen sinne er målt, var til 9,5 i Chile i 1960.

Her kan du lese om de fem verste, kjente jordskjelvene.