Fjellinjen sa det var umulig - nå kommer bompengetallene

Det er stor interesse for hvordan den kraftige økningen i antall bomstasjoner i Oslo har slått ut på trafikken. Nå lover Fjellinjen at tallene kommer.

83 BOMMER: Etter omleggingen i begynnelsen av juni er det 83 bommer i Oslo. Nå lover Fjellinjen at oversikten over antall passeringer og inntekter kommer i løpet av sommeren - i god tid før valget. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix
83 BOMMER: Etter omleggingen i begynnelsen av juni er det 83 bommer i Oslo. Nå lover Fjellinjen at oversikten over antall passeringer og inntekter kommer i løpet av sommeren - i god tid før valget. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpixVis mer

Nettavisen har gjennom en serie artikler og kommentarer satt søkelys på at Fjellinjen ikke ville klare å opplyse om trafikktall og inntekter etter omleggingen av bompengeinnkrevingen i Oslo.

Det er både interesse for om antall biler inn og ut av Oslo har økt eller sunket etter omleggingen og om bilistene belastes mer med det nye systemet.

Totalt er det 83 bomstasjoner i hovedstaden.

Fjellinjen snur

- På grunn av betydelig større datamengder enn tidligere og at tallene fra de nye bomstasjonene ikke enkelt lar seg sammenlikne med tidligere tall kommer vi ikke med trafikktall før etter sommeren. Vi kan dessverre ikke si nøyaktig når vi kommer med tall, sa kommunikasjonssjef Håkon Nordahl i Fjellinjen til Nettavisen i slutten av juni.

Men etter sterk kritikk, blant annet fra Frp's førstekandidat Aina Stenersen i Oslo og Tommy Skjervold (Frp), statssekretær i samferdselsdepartementet, snur Fjelllinjen. De vil likevel klare å komme med tallene som er etterspurt.

Senest i morgen vil Fjellinjen publisere tallene for antall passeringer i bomringene i juni - etter at det kom en rekke nye bomstasjoner.

Alle tall i juli

Oversikt over inntektene er mer komplisert.

- Vi vil publisere tallene over inntektene i løpet av juli, bekrefter kommunikasjonssjef Håkon Nordahl i Fjellinjen overfor Dagbladet, som sier at de forstår at tallene har stor offentlig interesse.

I utgangspunktet hadde Fjellinjen planlagt å rapportere inntektene som normalt, de ville da ikke vært offentliggjort før etter valget 9. september.