Fjellklatrer alvorlig skadd

Måtte gjøre et nødvendig ærend på leirplassen. Falt ni meter rett ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som er 27 år ble alvorlig skadd da hun falt mellom sju og ni meter utfor et overheng i Isholen i Oppdal.

Rundt leirbålet

Klatreklubbens medlemmer satt rundt leirbålet ved klatrefeltet Isholen da kvinnen reiste seg for å gjøre et nødvendig ærend i 23.40-tiden i går kveld. Øystein Svendsen, medlem av Trondheim klatreklubb var til stede da ulykken inntraff på helgeturen til Oppdal.

- Kvinnen falt utfor et overheng og kan ha hatt et fritt fall på ni meter før hun tok bakken, sier Svendsen til Adressa.no.

Leirplassen var plassert fire meter fra overhenget der kvinnen falt utfor. Leirplassen er flittig brukt av folk som er i klatrefeltet, sier Svendsen. Et av medlemmene reagerte på at lyset på kvinnens hodelys forsvant brått.

Bevisst

- Da vi gikk for å undersøke nærmere, skimtet vi kvinnen flere meter nedenfor. Vi klatret ned til henne, og hun var ved bevissthet. Vi varslet politiet umiddelbart, sier Svendsen.

Kvinnen ble fraktet opp på båre av medlemmer fra klubben og kjørt til Oppdal hvor Luftambulansens helikopter ventet og fraktet henne til St. Olavs Hospital i Trondheim. Tilstanden søndag kveld blir av sykehuset betegnet som alvorlig men stabil.