Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjellklatrer drept

En av de to klatrerne som forulykket i Møre og Romsdal i kveld er død. Den andre er hardt skadd og på vei til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 21-tida i kveld at personer hørte rop om hjelp fra omlag 600 meter opp i fjellet Reindalskamman ved Sunndal i Møre og Romsdal.

Ropene kom fra en mann i 20-åra som var skadd etter et fall i fjellet. Mannen klatret sammen med en annen venn i 20-åra. Begge mennene er fra midt-Norge, får Dagbladet.no opplyst hos Sunndal lensmannskontor.

Vanskelig redningsarbeid

Arbeidet med å redde de to forulykkede ned fra fjellet var svært vanskelig på grunn av tett tåke. Fjellet de to falt i er 1168 meter. På ca. 400 meter høyde ligger et klartesportsenter. Det var de som oppholdt seg på dette senteret som hørte ropene om hjelp. To helikoptere ble rekvirert til fjellet, et fra Ørlandet og et fra Dombås.

Kjent klatrevegg

På Reindalskamman ligger Innerdalshytta, som huser klatrere som vil utforske fjellveggen i Møre og Romsdal. Fjellet er kjent som et yndet klartemål. Deltakere på et klatrekurs ved Innerdalshytta hjalp til i bergingsarbeidet i kveld. Den skadde er på vei til sykehus, enten i Molde eller Kristiansund for behandling. Han er foreløpig ikke avhørt. Politiet vet derfor svært lite hva som skjedde i fjellet da ulykken skjedde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media