Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjellklatrer fraktet til sykehus

Fjellklatreren som lørdag ble skadd i over 2000 meters høyde på Snøhetta, ble kl. 08.00 i dag tidlig fløyet til Regionsykehuset i Trondheim med hodeskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Redningsforholdene var svært vanskelige med dårlige værforhold og fallvind. Tilstanden til mannen er forholdsvis bra, opplyser assisterende redningsleder Sølve Tanke Hovden ved Hovedredningssentralen på Sola til NTB.

Den 38-årige mannen fra Hamar ble hentet ned fra fjellet av fem fjellklatrere, og ved 03.30-tiden natt til søndag kom redningsekspedisjonen ned til Larstjønnin, sier vakthavende ved Lillehammer politidistrikt.

Tilstanden til mannen er stabil. Et redningshelikopter fra Ørlandet flystasjon måtte lørdag ettermiddag gi opp redningsforsøket på grunn av tåke. Hovedredningssentralen på Sola sendte derfor opp fem klatrere for å hente ned mannen fra fjellet. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

(NTB