Fjellklatrer skadd av isblokk

En fjellklatrer i Bagn i Sør-Aurdal ble skadd da han fikk en isblokk over seg. Redningsmannskaper er kommet fram til klatreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi fikk beskjed om ulykken klokken 12 i formiddag. Klatreren hadde fått en isblokk over seg mens vedkommende hang i et sikringstau. Klatreren fikk store pustevansker og ringte for å få hjelp, forteller operasjonsleder Jan Larsstuen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Fjellklatreren befinner seg ved Ohoifossen i Reinli i Nordre Stavedal ved Bagn i Sør-Aurdal kommune i Valdres. Området er svært kupert og det er 400 meter til nærmeste vei.

Det er to ambulanser, en lege fra Bagn og mannskaper fra brannvesenet i Bagn tilstede i området. Også luftambulansen var til stede i begynnelsen.

- Klatreren er blitt behandlet og stabilisert på stedet, og blir nå fraktet ned mot veien, forteller Larsstuen.

Politiet har ennå ingen opplysninger om hvor alvorlig tilstanden er for fjellklatreren, og har heller ikke fått bekreftet alder eller kjønn på vedkommende.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer