Fjellklatrerne så ei hånd og et par hansker stikke opp fra isen. Løste 30 år gammel dødsgåte

Gjorde funn i Hohlaub-isbreen i Sveits.

FUNNET: Mannen, som var i 40-åra da han forsvant for 30 år siden, ble funnet i Hohlaub-isbreen i Sveits i forrige uke. Foto: Politiet i Valais/Keystone via AP/NTB Scanpix
FUNNET: Mannen, som var i 40-åra da han forsvant for 30 år siden, ble funnet i Hohlaub-isbreen i Sveits i forrige uke. Foto: Politiet i Valais/Keystone via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 1987, for nøyaktig 30 år siden, forsvant en tysk fotturist på Hohlaub-isbreen i Sveits omkring ti kilometer unna den berømte fjelltoppen Matterhorn.

Klimaendringer og isens tilbaketrekninger har nå ført til at han endelig har blitt funnet.

Et par fjellklatrere besteg nemlig isbreen i forrige uke og gjorde et spesielt funn, skriver den sveitsiske avisa Luzerne Zeitung.

Så sko og hånd

Det er politiet i den sveitsiske kantonen Valais som i dag melder at de to fjellklatrerne på vei opp isbreen tirsdag i forrige uke plutselig så ei hånd og et par sko som stakk opp fra isbreen.

Paret meldte fra til politiet samme dag, men værforholdene var for dårlige til at politi og redningsetater kunne reise opp i området.

Først dagen etter kunne et helikopter fly opp, og en frossen kropp ble tatt ut av isen.

Liket ble dermed tatt med til rettsteknikere, og obduksjonen viste at det var en mann født i 1943 som hadde blitt funnet. Videre undersøkelser viste at det var en tysk mann som forsvant på breen i 1987.

Talsmann for politiet i Valais, Markus Rieder, sier offerets familie er blitt varslet om funnet, ifølge Associated Press.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer